Gå til innhold

Ammekufjøs og utegang


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei, noen som kan hjelpe

Har bygget nytt ammekufjøs kaldfjøs, der dyra har mulighet til og gå ut og inn. Forer inne, men har problem med ei ku som ikke vil gå inn. Tips? har foret inne i 3 dager nå, men hun er forstatt ikke inne, er nok nederst på rangstigen det er Highland Cattle dyr. Finner fortsatt litt mat ute, men er bekymret for at hu ikke vil gå inn. Vannet er ute, men skal også inn er litt redd for og sette det inn siden hun ikke er inne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bullseye_1

Du må vel rett og slett tvinge 'a inn, stenge igjen og la også hu venne seg til at inne er det god mat og en lun, tørr liggeplass. Når du åpner igjen etter noen dager vil a vel forhåpentligvis gå inn og ut like naturlig som de andre.

Jeg har to åpninger som dyra kan gå ut igjennom, og hadde først bare en. Da ble det problem med at særlig ei høyrangert ku stod i døråpningen og sperra - særlig hvis det regna ute!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Hei! Har samme opplegget selv, og har egentlig gitt opp høylandfe blant annet av den litt særegne sosiale adferden. Det virker som sjefsindividene er veldig fremtredende. Høylandsfeet har behov for en stor &quot\;privat sone&quot\; rundt seg. Etter at vi byttet rase er vår erfaring at liggearealet plutselig sluket det dobble antallet dyr.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...