Jump to content

Ammekufjøs og utegang


Guest

Recommended Posts

Hei, noen som kan hjelpe

Har bygget nytt ammekufjøs kaldfjøs, der dyra har mulighet til og gå ut og inn. Forer inne, men har problem med ei ku som ikke vil gå inn. Tips? har foret inne i 3 dager nå, men hun er forstatt ikke inne, er nok nederst på rangstigen det er Highland Cattle dyr. Finner fortsatt litt mat ute, men er bekymret for at hu ikke vil gå inn. Vannet er ute, men skal også inn er litt redd for og sette det inn siden hun ikke er inne

Link to comment
Share on other sites

Guest Bullseye_1

Du må vel rett og slett tvinge 'a inn, stenge igjen og la også hu venne seg til at inne er det god mat og en lun, tørr liggeplass. Når du åpner igjen etter noen dager vil a vel forhåpentligvis gå inn og ut like naturlig som de andre.

Jeg har to åpninger som dyra kan gå ut igjennom, og hadde først bare en. Da ble det problem med at særlig ei høyrangert ku stod i døråpningen og sperra - særlig hvis det regna ute!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Hei! Har samme opplegget selv, og har egentlig gitt opp høylandfe blant annet av den litt særegne sosiale adferden. Det virker som sjefsindividene er veldig fremtredende. Høylandsfeet har behov for en stor &quot\;privat sone&quot\; rundt seg. Etter at vi byttet rase er vår erfaring at liggearealet plutselig sluket det dobble antallet dyr.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...