Gå til innhold

Terje58

Bruker
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei, jeg har satt opp nettinggjerde selv og det legger jeg ned hver høst. erfaringen er at terreng og grunnforhold spiller en stor rolle. Snøen kan være brutal dersom det er bratt eller at stolpene ikke får godt nok feste i bakken. Videre så er svinger og hjørner utsatt. Her i Telemark som jeg holder til (350-450moh) så hadde vi sist vinter ca 2 m snø. Antar at en entreprenør vil kunne sette opp et gjerde som holder, men forutsetter at han kommer frem med maskiner og utstyr.
  2. Hei, jeg ville ha kontaktet Ålgård, er vel de som skal føre servicen videre på Ford/New Holland og da bør et bilde og en mail kunne løse det, mvh Terje
  3. Hei, ikke lett å svare på, men erfaringsmessig så kjøper ikke jeg de minste apparatene, men trenger heller ikke de største og dyreste. Det som er vel så viktig er å ha god jording. Det kan også være lurt å ta seg en tur om kvelden når gjerdet er i drift, da vil du både se og høre om det er brudd i tråden., mvh Terje
  4. Hei, så lenge du ikke har tinglyst rett til å parkere så må man bli enig med grunneier, så enkelt og så vanskelig. Du skriver selv at du ikke ønsker å prioritere egen tomt til parkering og heller bruke andres areal og da må den andre være villig til det for en pris vedkommende kan godta.
  5. Hei, jeg kjører Dalen 2010, 2011 og 2006 og alle går fint på 540e, høyere er ikke å anbefale.
  6. Det er ikke alltid at den årlig forsikringssummen bør være bestemmende, når uhellet er ute viser det seg hvem som er bra og hvem man helst ikke burde ha hatt. Har hatt uhell flere ganger og fått prøvd 2 ulike. Hadde Eika via lokal bank og følte meg dårlig behandlet og ble verken orientert eller på noen måte ivaretatt. Flyttet til Gjensidige og er meget fornøyd. Kan ta en sak; Tordenvær ødela brannvarslingen og I Eika ville jeg ikke ha fått dekket på langt nær så mye som jeg fikk via Gjensidige, men så er det slik at premien stiger litt hvert år og det kan derfor være lurt å få en gjennomgang av og til.
  7. Har ikke hørt om det, heller ikke merket det, litt for mange der "ute" som tror at bøndene får støtte til nesten alt de peker på. Hverdagen er en helt annen med mye jobbing og store investeringer. Bare i løpet av det siste året har alt som trengs for å drive et gårdsbruk steget, så de som ikke må investere bør tenke seg om mange ganger. Trelast og andre byggematerialer, maskiner og utstyr har steget enormt den siste tiden og når du må ha inn elektriker, rørlegger eller en mekaniker så er det ikke lenge før kontoen "lyser" rødt. Ikke skjønner jeg at noen våger å satse millioner i landbruket i dag, tenk bare på renten så mister du nattesøvnen, men lykke til.
  8. Hei, du skriver lite om hvor det er i landet, hvordan terreng og arrondering det er på stedet og om det er annen produksjon i nærheten. Videre så mangler det opplysninger om hele arealet skal brukes til beite eller om noe skal høstes til vinterfor eller skal du kjøpe inn foret. Med litt mer opplysninger og du videre sløyfer ordet "innbringe noen kroner" så kan det være muligheter. Å stare opp med dyr koster langt mer enn mange er klar over og mye arbeid, det er derfor greit å undersøke i nabolaget om det kan være samarbeid, råd og vink å hente der. Landbruksmyndighetene i kommunen kan være en grei plass å starte, vurdere videre hva som kreves av for og utstyr til den aktuelle produksjonen. Maskiner og utstyr, samt drivstoff har eksplodert det siste året og koster mer enn mange er klar over.
  9. Har ikke vært ute for dette, men vil anta at ved å være 2 og der den ene drar i akslingen og den andre dunker forsiktig så vil den kunne løsne. Kan ha blitt grader som gjør at den ikke slipper eller at den har kilt seg på annet vis.
  10. Hei, mener at både AK Maskiner og Eiksenter har enkle universalløsninger som kan ettermonteres, ordnet det for en nabo for noen år siden, men husker ikke nå hvor jeg fikk tak i det. Den består av en stang som monteres langs den ene sylinderen som tilter skuffa, på den jeg kjøpte var det en gul markering som kunne flyttes dersom man måtte endre det for ulik redskap i fronten.
  11. Satte opp bygg for ca 20 år siden B13xL12 m, dvs 13 m bredt. Støpte plate, satte systemblokk m/betong ca 1 m, skar 2x4 som spikerslag på vegg og la på tømmermannskledning, skar 2x8 som spikerslag til tak og la på plater. Har traktor, gravemaskin og redskap der. Det jeg liker er god takhøyde og at det er bredere enn det er dypt og dermed lettere å lagre redskap i. I tillegg trenger jeg ikke takrenner da spruten ikke når opp til kledningen. Satte opp bygg for ca 10 år siden i stavlaft sammen med nabo, B16xL20 m, delt i 8x20 på hver, med takstoler og støpt plate. Ulempen er takhøyde og en "lang tarm" til å lagre redskap i, burde ha delt det i 16x10m.Bygget er "finere" å se på, men det er også alt. Begge bygg har innkjøring i gavlvegg som er en fordel med hensyn til snø.
  12. Mener 2006 er etterfølgeren av 978, er du plaget med mye kram snø er to-tirnnsfres å anbefale. Fordelen med Dalen V-fres og ett annet merke (husker ikke helt hvilket) er at Dalenfresen er A-symetrisk, dvs at venstre side har brattere vinkel og snøen "glir" dermed lettere inn.
  13. Terje58

    Tistel

    Enig med HansA 1, men slikt og annet ugrass bør man ha fokus mot og ikke la de få overhånd. Arbeidssomt når de har fått etablert seg og blitt mye av.
  14. Terje58

    Fella sm216

    Kan det være at knivene har bøyd seg litt opp?
  15. Terje58

    Gjerdestolper

    Har behov for en del gjerdestolper av tre til bruk i utmark. Det er ikke lov å sette opp impregnerte stolper i dette området. Spørsmålet er om det er noen som har erfaring å dele med bruk av maskiner til å foredle slikt virke. Mest aktuelt å bruke tettvokst gran. Tenker da på å bearbeide de med barkemaskin/stolpekvesser ala Neuhauser, sikker flere merker, men er dette greie maskiner eller er det raskere å bruke øks?
×
×
  • Opprett ny...