Jump to content

Glødeplugg Valmet 405


LarsSt

Recommended Posts

Heisann

Først og fremst, jeg har ikke så mye greie på motorer, men om jeg har en oppskrift å følge så pleier det å gå greit. Slik vi bor er det tungvindt å få kjørt traktoren til et verksted, så spør for mulig å få tips til hvordan jeg kan sjekke dette selv.

Vi har en Valmet 405 fra 1988. Den er etter hvert blitt ganske vanskelig å få start på i kulden. Har fulladet batteriet og forsøkt med motorvarmer, men den er fremdeles treig å starte. Kunne derfor tenkt meg å sjekke om glødepluggen(e) fungerer? Er det flere enn én?

Slik jeg har skjønt det kan det være litt utfordrende å bytte glødeplugg selv, med fare for at den knekker. Jeg kunne derfor tenkt meg å starte med å måle motstanden. Så spørsmålet er til å starte med, hvor jeg finner glødepluggen(e)?

Mvh Lars

Link to comment
Share on other sites

Er du helt sikker på at batteriet er tipp topp? Det er bare 130 Ah (Ampértimer) batteri på 405'n. 505'n har 150 Ah batteri. Nå er det mindre motor på 405, men startmotoren er like stor (3Kw) så den kan trekke like mye strøm. Du bør også bytte motorolje til Felleskjøpets supersyntetic. Den er SAE merka med 5W. Ekstra tynn ved Winther. Glødinga kan du bare hoppe over. Sett på den største hjelpestarteren Felleskjøpet har. Det er Bosch dieselpumpe med automatisk kaldstart på denne. Ryker fært. Hvis det ikke ryker så er det noe galt med dpumpa

Da får du ringe til servicemekanikeren, skal vi se. Det er Lantmannen maskin +46 55 20 12 19.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...