Jump to content

Støtdemping


PN

Recommended Posts

Har nettopp gått fra en 1978 JD1630M til en nesten ny (under 200 timer, 2017) New Holland T4 Powerstar 75, og det er jo en helt annen kjøreopplevelse....på godt og vondt! Fjæringen er så myk at under slåtten med høyvender humpet det så forferdelig at jeg måtte bruke setebeltet bare for å holde meg i setet, og det ble en skikkelig belastning for korsryggen etter et par timer i traktoren. Det er litt humpete/steinete jorder vi har her, men likevel, dette var i meste laget...vurderer faktisk å gå tilbake til JD 1978 modell!

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Kva lufttrykk kjører du på? Det har mykje å seie med for høgt lufttrykk. Ofte kan du justere dempinga i setet. Har du mekanisk sete kan du stramme eller slakke fjæra.Har du luftsete kan som regel dempinga justere i 3 trinn med ein bryter på venstre side under setet.

Link to comment
Share on other sites

Mange takk for svar olabonde. Sjekket trykket nå, reduserte litt for å harmonere dekkene og nå har jeg  1.0 bar i bakdekk (480/70/20) og 1.6 i fordekk (380/70/20). Var omtrent slik da jeg overtok traktoren, høres det rimelig ut?

Og ja, har luftsete med trinnløs regulering...det hjelper noe. 

Link to comment
Share on other sites

På luftsetet er det oftest ein slags bryter fremme på venstre side som kan justeres i 3 trinn. Denne justerer dempinga. lufttrykket i dekka er jo avhengig av belastning. Finn ein belastningstabell for dekka dine på nettet. 1,6 bar på fordekka holder for lasterkjøring. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...