Jump to content

Pilkemaster 36 EVO


kam

Recommended Posts

 11.02.2021 22:08

#4

Pilkemaster 36 EVO

Sliter med at sagkjedet setter seg fast når jeg fører kjedet inn i stokken, må da slippe opp og så presse på nytt,men noen ganger er den helt håpløst.skiftet til nytt kjede og sverd men samme problem.Det skjer også om oljen er kald, ligger på ca 40 / 50 grader når den har hvert i drift over lenger tid.Det rare er at når jeg prøver neste dag, kan den gå som normalt i lengre tid... Når oljemotoren til sverdet stopper, stopper også transportbåndet.Jeg har lurt på om det er oljemotoren til sagkjedet, men det kan vel også være noen av ventilene ..

noen som har hatt samme problem...?

Link to comment
Share on other sites

Pilkemasteren har en tendens til å bygge opp hardpakket flis i renna i bakkant av klyvesylinderen. Dette vil etter hvert hindre at stempelet går helt tilbake. Klyvesentralen vil da ikke gå helt til nøytralposisjon, men blir stående mer og mer stengt slik at trykket bygger seg opp. Ville sjekket dette først. Blir dette riktig ille vil det også gi kraftig varmgang i olja. Når transportbandet stopper samtidig med at kjedet hugger seg fast tyder dette på at trykket er blitt så høyt at sikkerhetsventilen i sagesentralen åpner og slipper olja til tank. Sag og transportband er koblet i serie. Det er returolja fra sagmotor som driver transportbandet, før den så går videre til klyvesentralen der den bidrar til hurtiggangen via en trykk/ avlastingsventil. Hvis det er stoppet delvis opp pga flisoppbygging, så vil mottrykket på retur fra sagmotor stige, og krafta vil bli så lav at kjedet stopper.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hei

jeg hadde avsluttet for i år, men jeg sjekket tipset om mye flis bak stempel til klyver, det var helt greit.

jeg mistenker da Hydr.motoren til sagkjede eller ventilen som sitter rett under, men det store spørsmålet er jo hvem jeg skal prøve og bytte først....

tenkte jeg skulle forsøkt og komme i kontakt med importøren, for de har sikkert hvert borte i problemet før....
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...