Jump to content

Demontere Trima +4.1


shakalakka

Recommended Posts

Hei,

Har en Trima +4.1 jeg ikke har forsøkt å fjerne før i kveld - har forsøkt å følge manualen, men når jeg har løfta opp den grønne hendelen, og forsøker å rulle skuffa bakover, reiser ikke lasteren seg av braketten. Turte ikke prøve hardere da forhjula var på vei til å løfte seg, beina tåler ikke all verden :D Noen som har samme og har tips?

Link to comment
Share on other sites

Som det nevnes er det viktig å velge høyt nok hakk på støttebeina. Jeg bruker nest øverste.

Bruker også tung skuffe foran for at lasteren skal stå stabilt når den er parkert.
Bruker å gjøre som du å sette føttene forsiktig nedpå gulvet deretter tilte skuffa slik at den nesten når gulvet. Deretter slurer jeg meg framover samtidig som jeg senker lasteren. Da bruker den å slippe lett.

Fordel med flatt underlag slik at det ikke blir bryting mellom braketter og armene. En laster som aldri har vært demontert sitter nok hardere på enn en som taes av jevnlig men trur dette vil funke.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Trøbla med det samme som i starten, prøvde med tung skuffe og alt mulig. Men la merke til som det nevnes over her at en gjerne kan la traktoren skyve litt fram samtidig som en tilter inn, da vipper en den ut av skålene så sant en har senka helt ned og dratt løftesylinderene i sammen.. Fordel at den står nogenlunde plant. Hender den vipper fort ut så en nesten kvekker til litt. Men etter å ha lært dette har jeg av og på lasteren støtt og stadig når det ikke er bruk for den. Er vel samme prinsipp på Ålø og Trima, men Ålø Lock and go klikker i igjen når en kobler den på.

Ser det såvidt i videoen her at kjører litt fram samtidig: Ligger flere videoer hvis søker disconnect ålø loader på youtube.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Hei! Samma problemet her på en Quicke-laster, avmontert for 2. gang på 3,5 år... Virker som lasteren ruster fast i skålene i braketten! 🧐 Sjelden avmontering hovedårsaken, antar jeg. Noen som har prøvd noe middel i skålene mot det? Tenker pusse de reine med stålbørste + monteringsfett før påmontering, men rådfører meg her først. Noen erfaringer? Ellers veldig godt fornøyd med kombinasjonen Quicke 5S og John Deere 6130R m Autopowr! 😎💪👌🌈

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tar alltid ut boltene først, med skuffen i lufta. Ut med støtteben, slipper laster helt ned og i flyt på hovedsylinder, setter tuppen av skuff i bakken og tilter til støtteben går i, så siger jeg forsiktig frem til den hopper av. Går som smurt hver gang. Fordel med jevnt underlag, hvis det er ulendt kan du få litt sjau med å koble den på igjen. Litt sauefett i skålene hver gang den kobles på.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...