Gå til innhold

Jaguar


Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Farmer_1
Er det noen her som har erfaring med slått av jaguar? Lurer på om kappasiteten er så stor som det sies opptil 150 mål i timen, det høres utrolig ut. Lurer også på om kvaliteten blir bra. Spes med tanke på at det sies at syrepumpene ikke har stor nok kappasitet og at de derfor må bruke biologiskpulver utrørt i vann for å få på nok enseleringsmiddel.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen her som har erfaring med slått av jaguar? Lurer på om kappasiteten er så stor som det sies opptil 150 mål i timen, det høres utrolig ut. Lurer også på om kvaliteten blir bra. Spes med tanke på at det sies at syrepumpene ikke har stor nok kappasitet og at de derfor må bruke biologiskpulver utrørt i vann for å få på nok enseleringsmiddel.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

kapasiteten var temmeligt oppskrøtt spør du meg

den er nok meir en plass mellom 40- 80 dekar i timen

syredoseringa er et problem med vanlig syre men så er det da farlig å bruke det også når du vaier rundt med stryta der det kan dryppe ensilerings middel fra

men bakterie preparat\\ tryllepulver\\saft\\ er like så greit som syra + det skader ikke lakk på traktor vogner eller hårbunn på folk

den største utfordringa på å få godt resultat er hovudsaklig pakking pakking og overdekkning

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nils_Neteland_1
Vel,vel, biologisk middel,pass på feilgjering og sporer!Mangt kan gå bra ved gunstige forhold,men mykje fuktigheit...trur mange ha kome tilbake til syrebasert middel.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Deerer_1
Helt riktig som Idefox sier\; små mengder syre er direkte skadelig for gjæringsprosessen i surfòr.. Akkurat nok til å ødelegge/stanse den naturlige gjæringa, men for lite til å få fullgod gjæringsvirkning av tilsatt preparat.. Altså bedre å ikke bruke preparat, enn å bruke \&quot\;litt\&quot\;..
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Heisan og god jul folkens:-)

Eg har vore med og gått gradene frå forhaustar til sjølvgåande snittar. Rektignok nokre gamle john deere maskinar og ein steyr 8320, men no har det ikkje vore behov for større kapasitet ennå, så dei har vore greie nok for oss. Men eg er overbevist om at det er ein haustemetode som har noko for seg, sjølv på kuperte vestlandsbruk. Eg synes ikkje at det er spesielt mykje vanskelegare å paralellkøyre på småteigar i forhold til å henge vogna bak med feks ein sidemontert jf 850. Men eg trur nok at viss me skal satse vidare på dette, så må me gå til innkjøp av ein nyare maskin med betre komfort og driftsikkerheit. Steyren me køyrer har forsåvidt grei nok komfort i tilleg til at den er veldig lett, men kapasiteten er nok kansje litt liten, sidan den berre har ein frontmontert kverneland snittar. Er det nokon her som har erfaring med nyare maskinar, både NH, claas eller john deere. Er det mogleg å gjere greie nok kjøp for under ein halv mill? Er det nokon som veit kva vekta på feks claas 840 eller NH fx 375 er?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jaguar 840 10500kg pluss full tank, picup, shafør, breiere dekk enn orginalt, syrefat osv diseltank 815L mersedes v8 ca 360 hk

greie robuste maskiner med grei kapasitet som ikkje koster 5 sjorter og en arm men nytt er nytt og brukt er brukt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arvid_Gimre_1

Produkt opplysning egen erfaring .

 

Jaguar Selvkjørende finsnitter er markedsleder i verden i antall mest solgte maskiner . Det er den mest effektive og størst kapasitet høste metode som er på markede . Men det krever mye tileggsutstyr , store samle rive fra 9 til 15 m arbeids brede , etter hvor stor avlingen/ og hvor mye fortørket graset er . Proffe sjøfører med store traktorer og volum tilhengere på ca 25 - 35m3 .

 

Plansiloen bør være med betong sider og så stor brede på siloen at , hjullaster på ca 16 tonn kan være samtidig i siloen og passeres av traktor og henger som kommer nye lass som tippes .

 

Hvis graset er fortørket bra kvalitet er det ikke nødvendig med syre tilsetning,. Men det er til tider også nødvendig å tilsete syre . På Nyere maskiner er det ikke noe problem da det er egen tank og utstyr til å handtere det. På Jæren blir ca 80 % av det som høstes med Jaguar lagt i plan silo uten tilsetning .

 

Min erfaring med Jaguar startet i 1997 med en brukt Jaguar 695 4wd fra Belgia etter den tid ble det bare nye maskiner import fra utlandet . 2 stykk nye 830

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arvid_Gimre_1

Del 2 hele

 

Min erfaring med Jaguar startet i 1997 med en brukt Jaguar 695 4wd fra Belgia etter den tid ble det bare nye maskiner import fra utlandet . 2 stykk nye 830 3 stykk nye 850 og en ny 950 nå i år .som Arvid Gimre As solgte til en kunde som hadde 830 tidligere .

Samtlige maskiner er i tjeneste i sesongen og noen maskiner til som er solgt . tror det er de 7 maskinene eg har tatt inn . ca 3 til 4 maskiner utenom .

Har en kunde som ønsker ny maskin til neste år . Men nå har LMB våknet og er ikke særlig tilfreds at eg selger de ny maskiner ca 400 til 500 000 kr rimeligere .

 

Tidligere mente forhandler i Norge det ikke var marked for denne type maskin og brydde seg ikke om de Norske markede . Men der tok de feil tror LMB har solgt en eller 2 nye maskiner i Norge til nå men Ingen solgte på Jæren enda .

Men LMB har sørget for at Arvid Gimre AS ikke skal få kjøpe nye maskiner lenger for Norge i UK . Vi har får forsatt takk i nesten nye maskiner.

Men for at denne metoden skal ha den store økonomiske fordelen kreves det et vist areal. da gjerne på over 4- 500 dekar hver slott .

Og maskinen må etterses og følges opp med service og slitedeler helle tiden . kapasiteten er fra 50 til 200 mål i timen etter mengde gras og størrelse på areal hvis maskinen er riktig innstilt og sjåføren har den nødvendige erfaringen og alt ligger til rette.

 

For sesongen 2010 vil vi tilby nye Modell Bailey tilhengere som er spesial laget for denne type høstemetode som er modifisert noe fra tidligere modeller som vi har solgt i Norge . På grunn av meget gunstig Valuta nå har vi meget gunstig pris på tilhengere nå .

 

Bedre Gardsdrift hadde en større artikkel om Jaguar for noen år siden .

 

For mer info se www.gimre.no

Arvid Gimre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har nå blitt veldig \&quot\;in\&quot\; med selvkørende snittere i Norge noe som forundrer meg litt så fremt man ikke har mais som skal høstes. En høstelinje med selvkjørende snitter er svært dyr da den krever i tillegg til snitteren helst 3 traktorer med vogner på 35-40m3 for å kunne utnytte kapasiteten. Og hva som står skrevet her, så ligger den i Norge på mellom 40- 200 da/t. Sansynligvis er gj.snittet på 80-100 pga av små jorder i Norge kontra i utlandet.

 

Så kan vi prøve å sammenligne hvilke kapasitet man ville få hvis man investerte i 3 snittevogne... Pøttinger laget i sin tid et regnestykke snitter kontra 2 snittevogner som visste at man spare opptil 42% kostnader med snittevognene. Dog var kapasiteten på snitter dobbel så stor. Men jeg mener at fint kan forsvare å investere i 3 snittevogner, og da vil man sansynligvis oppnå samme kapasitet som en snitter gjør etter norske forhold.

 

Testen ble utført på en stor gård med 8.000da. Det står ingenting om størrelse på jorder, men de var sikkert meget mye større en norske.

 

En annen fordel med snittevogner er hvis man havarerer med snitteren, så står det et snitterteam på 4 mann+ hjullaster, som ikke kan gjøre noe arbeide og ser på mens mekaniker reparerer snitter mens man fortsatt kan kjøre med de restrerende 2 snittevogner.

 

Men som sagt så føler man seg bedre om man kan skryte av å ha en selvkjørende snitter kontra 3 snittevogner i maskinparken. Og nå også selvkjørende skårleggere kontra 2 butterflysett på 12m....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet med lessevogner er at de er forferdelig tunge på til dels små og bratte vestlandsbruk. Mindre vogner er ikkje egnet til å lage utesilo med da dei kutter for dårligt. Derfor har jeg tro på ikkje alt for tung selvgående snitter med ikkje alt for stor kapasitet,og kjøre mellom med avlesservogner. Da får du lagt et tynt lag i hele siloens lengde, og du klarer deg med en 100 hk med laster til pakking. En klarer nok å kjøre inn 30-40 mål i timen med to vogner i mellom ved arealer innenfor 1 km. Det er mer en nok for folk flest oppover vestlandet , og mye billigere og mer effektivt en rundballer som de fleste bruker nå til dags.Det er ikkje så mange bruk i norge som klarer/ har bruk for å kjøre inn 100 mål i timen....... Dessuten krever koster tre store lessevogner langt over ein million, og trenger tre store traktorer. Alle har avlesservogn stående.....altså et bra opplegg for nabosamarbeid der en kjører i mellom sjå kverandre. Det mange gløymer ved rundballing er kostnaden og tida det tar å få foret heim til fjøsdøra.....
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikkje alltid eit mål å utnytte kapasiteten maksimalt, men å få inn graset til rett tid og til ein lågast mulig kostnad! Då er det kansje det samme om det er ein jaguar til 300 000 eller ein JF 1050 til samme pris, men som treng ein traktor framføre?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder kapasitet på Jaguar mener jeg SKF Maskinlag i Trøgstad for sesongen 2007 oppga 37 da/t i snitt på sin høsting av gras. Veit ikke hva de har vært oppe i de siste to åra, men å tro at man skal nærme seg 100 da i snitt i timen på en Jaguar over en hel sesong blir etter min mening helt urealistisk her i Norge. Da skal det i så fall også være utrolig lave avlinger dersom man skal rekke å pakke skikkelig godt. Har vært med på å høste 80 da/t på 3. slått med dårlig avling og da ble det bare så vidt nok tid til hjullasteren i plansilon til å pakke. Magne har mange gode poeng i innlegget sitt, og som en dansk rådgiver uttalte\; Hvis det ikke hadde vært for maisen i DK ville det aldri vært så mange selvgående snittere der.

 

Når det gjelder økonomi i de forskjellige høstlinjene og å eie Jaguar og utstyret som følger vil dette aldri i verden bli lønnsomt med de driftsutgiftene og med tanke på kapitalen man binder opp. Men mener jeg likevel har grunnlag for å si at dersom man får leid inn selvgående snitter til ønsket tidspunkt er dette det billigste. Samtidig har man sårbarheten med slikt utstyr. Hørte at 950\'\'\'\'n på Jæren skulle høste 17000 da totalt i år. Fordelt på 3 slåtter blir dette 5500-6000 da per slått. Hvis man regner en kunde per dag vil da snittinga strekke seg over ca 14 effektive dager med sol. Hva gjør man da hvis snitteren står den andre dagen i onna? Kanskje du tar deg av den reprasjonen, Gimre? I og med at det er du som har solgt utstyret? Har da mye mer tro på et godt nabosamarbeid om enten slepesnitter eller lessevogn.

 

Uansett vanskelig å gi noe fasitsvar, da ressurser på gården, fôringsopplegg, egen kapasistet osv teller mye. En annen debatt man kan ta er jo hvilken verdi graset man høster produserer. Dersom man har kun gras som grovfôr i en fôrrasjon vil nok mange si at ensilasje av finsnitta vil bli for fint for kua, og da vil ensilasje av lessevogn gi mere fysisk struktur, bedre vommiljø, sannsynligvis høyere fôrutnyttelse og bedre økonomi på samme mengde fôr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.finn.no/finn/b2b/agriculture/tool/object?finnkode=20335835

Blei litt gira når eg såg denne. Men den har kansje litt mangen timar, og så er det jo lenge til sommaren, så det er ingen grunn til å kaste seg på ennå. Men kva meiner dei som har peiling om denne maskinen vs denne: http://www.agriaffaires.co.uk/used/forage-harvester/1094127/john-deere-7300.html?devise=NOK

Veit ikkje om mangen john deere snitterar i Norge (av nyare årsmodell)\;-)\;-) men john deere bør vel virka det også?? Eg syns det er litt mistenksomt at denne john deeren er så billeg. Kan det ha noko å gjere med at det er ein av dei minste av snitterane til john deere? Her er feks ein nesten tilsvarande, men til ein mykje høgare pris: http://www.agriaffaires.co.uk/used/forage-harvester/1117658/john-deere-7300.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arvid_Gimre_1

Ett eksempel på at det er ikke en fasit på hvilket utstyr som er mest egnet for alle . Det blir forsjelig etter hva du er vant med og hvilken krav en stiler til kapasitet .

Denne kunden har først bruka Jaguar så ville han prøve snittevogn , men etter 2 sesonger går han tilbake til Jaguar . Og vognen ble ikke bruka nå i år selv om den stod klar for bruk .

 

Denne her er også annonsert på nettet hos en annen forhandler til 30 000 kr mer ,

Men vi selger brukt utstyr for kunden uten kommisjon derfor er den 30 000 kr rimeligere hos Arvid Gimre As

 

Kopi av annonse

 

Kverneland Tårup 480 Eksaktsnittervog 2006 mod

 

Pick - up 1,8 m. Snittesyl. m/ seksjonsoppdelte kniver, 32 stk. kniver

 

Snittsyl.dim. 650 mm, bredde 445 mm. Elektr. reg. av tut og klaff

 

Hydr. reversering av matevalsene.

 

700740x22,5 fjær boggi med sving på bakre aksel

 

Lite kjørt ny første bruks år 2007 og bruka 2008 , ikke vert i bruk i 2009

totalt bruka ca 2000 mål 2år x 3 høste omganger ganger .

Vognen er meget bra og i orden.

 

Kunden ønsker å gå tilbake til å leie in selvkjørende snitter , da det er vanskelig med å skaffe nok folk til å være med i alle timer det tar med en vogn .

Ideelt er det og kjøre med 2 til 3 stykk vogner for å utnytte kapasiteten på hjullaster / stor traktor som trakker i Plansiloen

Vognen fungerer helt topp

 

med Syre pumpe for 200L fat

 

 

 

Vurderes solgt for kunde

Se også www.gimre.no for andre hengere og utstyr som er for salg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Men Skf legger utesilo for kunde inkludert overdekning og pakking av silo for 140 kroner målet. Da må det jo være lønsomt etter mitt hode. Til samenlikning vil det med 2 rundballer på målet i snitt koste ca 280 kroner målet, og da må du kjøre ballene på plass selv etterpå.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Gimre: 1:Ta deg et norsk.kurs! Du vil tjene på det!!! 2: La vær å hakke ned på andre produsenter og forhandlerer. Det er det kun useriøse folk som gjør. og de forsvinner fra markedet ganske raskt!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

det blei importert en jd 5550 eller noe i den duren på jæren for en del år si men blei bytta ut m jaguar 830 og så 950

det kjører NH FX 38 på randaberg og FR på thorland

alle hakker gras så dei er sikkert brukbare alle.

smag å behag eller kjøb dæ han far alti he printa i skallen din..

sjølv så har eg kun kjørt og erfart claas maskiner av brukt markedet. eg har erfart velikehald på desse maskinane ein del år etter kvart. ryddige maskiner med cervice venlighet til en viss grad. Har hatt større reparasjoner og men går under fremmedlegeme i graset som ikkje er magnetisk.

har også vert med å velikehaldt jf slepesnitter må sei at ein jf 1350/ (pappmaskin) har skuffa, trengs meir velikehald med dyrere deleprisar med slep kontra jag på samme antall daa dvs leigekjøring og xtusen mål (mi meining)

 

men alt treng velikehald sjølvgåandes og. du har dobbelt med arbeid ved årsservice. skal du levere inn snitteren på service så koster det og ein heil del.. i danmark har enkelte service avtaler på snitterne på 60-70 000plus per snitter her i norge kunne du antagelig kjørt 2-3 år på ein sånn stor service v leigekjøring untatt all olje kjølevæske filter som må skiftes kvert år.

skal du kjøpe brukt snitter så burde den vert grundig gjennomgått av forhandler av slitedeler og ødelagt/lekasjer osv få det underskrevet av selger / forhandler så du har mulighet til å sende klage på ting du ser når du får den hjem, viktigste er jo tipp topp invendig, ikkje kor fin lakken er på dekslene.

eller kjøp hjem en usett maskin og legg av den neste månden til skruing

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...