Jump to content

Byggeskikk grunnmur fjøs 1953 (Nordland)


Recommended Posts

Har revet djupstålet i en gammel fjøs, tatt hull i kortveggen og skjøtet på med tak for å få "carport" til båt og campingvogn for vinteren. Ønsker å bygge garasje her, og er litt usikker på hva jeg må gjøre av grunnarbeid, om jeg må gjøre masseutskifte på de ca 2,5x6m i det gamle djupstålet, og om jeg må gjøre grunnmuren på nytt på 2x2,5m, eller om løsningen som er i dag er "frostfri nok". 

Har i dag gått til verks med krafsen, ser ut som fjøsen ser satt på en steinfylling sammen med finsand. (mye skjellsand i området) Er dette typisk byggeskikk for en fjøs i Bodøområdet fra 1953, ca 200 meter unna strand/hav? Eller kan jeg forvente å finne noe annet etterhvert? 

Og hva hva bør jeg gjøre før jeg bygger garasje her? Om jeg kan gjøre minst mulig med den gamle fjøsdelen, så gjør jeg selvfølgelig det.

Og på den nye garasjedelen, hvor det ikke har vært noe bygg tidligere - her er det et tynt lag med matjord, som går over i finsand som ender på fast blåleire. Jeg har hørt andre som bare har laget ringmuren frostfri, isolert under/rundt og ikke tatt full masseutgiftning på platen, isolert og støpt her. Kan det være en god fremgangsmåte? 

Ønsker å holde kostnadene nede på grunnarbeidet, samtidig så er det vanskelig å komme til med lastebil til dette småbruket for å kjøre inn masser. (Må kjøre inn når det er tele i marka) 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...