Jump to content

Virvar av produkter


Recommended Posts

Hei!

Jeg ønsker å få en bedre forståelse for gjødsel og dynamikken i jorda, men sliter med å få tak i fler av spørsmålene jeg sitter med. Tenker at dette må være rette plassen for å møte på ekspertene?

Jeg har nylig plantet en indeterminat tomatplante (Paul Robeson) i en 25L krukke i veksthus med LED, hvor jeg brukte leca i bunn, og Plantasjens "urte og grønnsaks-jord". Ingenting annet blandet i jorda. De solgte meg også flytende næring nettop for tomater, som jeg skal bruke opp til en gang i uka. Men etter nærmere undersøkelser, ser jeg at den har en NPK på 6-1-2. 

Etter hva jeg har lest, kan da umulig dette være egnet for tomater? Målet er jo å få mange tomater, ikke bare en stor busk.

Fra nettbutikken Arctic Chili - ble jeg anbefalt å tilsette Neem Cake, Bat guano, basalt og Epsom salt etterhvert som planta vokser seg større.
Siden jeg satser på Tomat denne gangen, har jeg skjønt at det også er viktig med ekstra Magnesium og Kalsium. Kalsiumen får jeg vel fra Epsom saltet, og Mangesiumen er det vel nok av i alt det andre? Derimot - om jeg plusser sammen disse produktene, ender jeg med en NPK på 6 - 13,5 - 3,5. Er det ikke litt lite Kalium i denne blandingen? 

Fra nettbutikken Mat og Hage, ble jeg anbefalt Kristalon Plus, Calcinit og Epsom salt. Her ser jeg at jeg får rikelig med både Nitrat og Kalsium fra Calcinitten, Magnesium fra Epsom, og hvor Kristalon gir meg en god dose med alt. Tilsammen ender dette opp med en NPK på 23 - 3 - 27. Altså veldig lite Fosfor. 

Hva om jeg kjører på med Kristalon plus, Calcinit, Epsom - og gjør opp for manglende Fosfor ved å også legge til Guana? Er det en løsning jeg burde prøve, eller er jeg helt på bærtur her? Kommer jeg egentlig til å merke mye forskjell? Jorda fra plantasjen er jo allerede gjødslet kraftig for grønnsaker - men jeg har ingen aning om hvilken NPK ratio den består av.

Ser frem til å høre hva dere tenker.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...