Jump to content

leiekjøring hos maskinstasjon


John-deere

Recommended Posts

Gutt på 20 år med erfaring og er selvstendig. Har eget firma. Skal jobbe for en kompis som har traktorer og utstyr. skal kjøre firkantpresse,  pakker og samle baller. 

Det jeg lurer på er: hva bør jeg tenke på når jeg skal sette en timepris. 

som feks: forsikring, regnskapsfører, arbeidsklær, transport til og fra jobb med bil (kjøregodtgjørelse), lange dager, nattarbeid, vakttillegg, 

Bare sånn jeg tenker, åpen for alle forslag. 

Takk for svar på forhånd:)

 

Link to comment
Share on other sites

Tror du bør tenke forutsigbarhet for deg og for kompisen. Mye av det du nevner "smaker litt" lønnsarbeid, men jeg tolker deg dit at du skal fakturere på firma/enk.  Flat sats med timepris, et lite tillegg for natt/helg, fast oppmøtegodtgjørelse (evt innbakt i timepris?). 

Husk forøvrig at når du fakturerer arbeidstimer som selvstendig sparer arbeidsgiver både arbeidsgiveravgift, feriepenger, forsikring - samt at han "frasier seg" mye av ansvaret. Han har heller ingen som er ansatt som han har forpliktelser ovenfor (f.eks om du blir syk eller skader deg), og kan be deg om å snu på hælen og gå på timen - i motsetning til en "vanlig" arbeidstaker/lønnsmottaker som har alle rettigheter. Disse rettighetene må du sørge for sjøl gjennom forsikringsordninger. 

Derfor skal satsen være betydelig høyere enn f.eks tariff for avløsere osv. F.eks 300-350+mva pr time, +75-100/time for kveld/helg, og oppmøte f.eks 200/oppdrag. Det tilsvarer ca 5 mil kjøring t/r. Og selvsagt +99,-/mnd for spotify, det får da være måte på hvor lenge en skal holde ut med egen nynning... 

God grasslått! 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...