Jump to content

Slakting


BørreJ

Recommended Posts

Hei!
Vi har bestemt oss for å skaffe noen boergeiter. 

Det blir for "morroskyld", for å få kjøtt selv og for å selge litt kjøtt privat for å dekke opp for kostnadene.

Muligens et dumt spørsmål, men hva gjør jeg når de skal slaktes? Og hvor?

Jeg vil helst kjøre geitene til slakt selv, betale for å få de slaktet og delt opp, også få de med meg hjem igjen.

Har prøvd å undersøke på nett, finner ikke ut om det er noen slaktere i omårdet som gjør det.

Må jeg melde meg inn i Nortura og kjøre de helt til Tønsberg? Jeg bor i Østfold. 

 

Link to comment
Share on other sites

Om du ikke skal ha meir en 5-10 dyr kan du jo bare slakte de heime og ete de opp sjøl.

Av lårene kan du produsere fenalår, sidene til pinnekjøtt, bogene til steik, nakkene til koteletter, slagsidene til kjøttdeig eller rull.

Skal du dekke kostnader med geit må du nok produsere 50+ slakt i året.

Du må vel betale inn ca 11000kr bare for å bli medlem i nortura.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...