Gå til innhold

Slakting


BørreJ

Anbefalte innlegg

Hei!
Vi har bestemt oss for å skaffe noen boergeiter. 

Det blir for "morroskyld", for å få kjøtt selv og for å selge litt kjøtt privat for å dekke opp for kostnadene.

Muligens et dumt spørsmål, men hva gjør jeg når de skal slaktes? Og hvor?

Jeg vil helst kjøre geitene til slakt selv, betale for å få de slaktet og delt opp, også få de med meg hjem igjen.

Har prøvd å undersøke på nett, finner ikke ut om det er noen slaktere i omårdet som gjør det.

Må jeg melde meg inn i Nortura og kjøre de helt til Tønsberg? Jeg bor i Østfold. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du ikke skal ha meir en 5-10 dyr kan du jo bare slakte de heime og ete de opp sjøl.

Av lårene kan du produsere fenalår, sidene til pinnekjøtt, bogene til steik, nakkene til koteletter, slagsidene til kjøttdeig eller rull.

Skal du dekke kostnader med geit må du nok produsere 50+ slakt i året.

Du må vel betale inn ca 11000kr bare for å bli medlem i nortura.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...