Gå til innhold

Fått meg en Gråtass 57? Diesel. Hvilket Batteri?


Amistad79

Anbefalte innlegg

Hei til dere. 

da ahr jeg altså fått meg en flott gammel gråtass. Jeg tok et overblikk på den i dag, og ser den mangler batteri. Batteriplaten er tom, og det hviler to stk poler ut i intet. 

Hvilket batteri skal denne ha, 12v? 6v? Et batteri eller to? Og stemmer det at disse traktorene skal ha pluss på minus og minus på pluss? 

Takk for svar alle sammen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann! Du skriver at det er en 57 modell, men produksjonen av gråtass stoppa vel i 56? Har selv en TEA 53 modell, og denne er det 12V anlegg på. Vet ikke helt når de gikk over til 12V og om dieseltraktorene i det hele tatt har det.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar alle sammen. 

Har prøvd å snakke litt med noen bønder i dag som har vært borti slike traktorer, men svarene er like mange som det er trær i skogen. 

mann 1 : To batterier på 6v er orginalt, men siden de allikevel skal paralellkobles er det bare å montere et 12 batteri med grei høy amp. For det blir det samme som de to på 6v. 

mann 2 : Her skal det være 12 volt altså samme som et bilbatteri orginalt. 

mann 3 : Du kan bruke et 12v batteri, men må bygge om en hel del. 

 

Blir ikke lett å vite hva man skal gjøre ... 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk Google du finner svaret. Det løser mye. Mange meninger her inne å alle e ikke rett ?

Dette er fra annet forum :Du kan godt sette på et 12 volts batteri. Pass på at du kopler minus til starter/ladekrets og pluss til jord. Du bør velge et batteri med høg startstrøm. Batterier hvor syra er erstattet med gele er slik batterier. Optima kalles det fra en produsent

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner ikke helt hva mann nr 1 mente; greit at det egentlig skal være 6v, hvis det var det, men 2 6v batterier i parallell blir vel ikke 12v? Hvis jeg har forstått det riktig blir parallellkobling av batterier det samme som å bruke startkabler ved storting av bil eller andre ting. Da blir vel ikke volten doblet? Hvis jeg skjønte det riktig da...? Hvis du skal bygge om til 12v blir det vel en del bytting ja, særlig starter og dynamo. Ellers er vel gråtass med 12v mere lettstartet enn 6v. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...