Gå til innhold

Anbefaling til traktor - vekt på trekkrok?


Anbefalte innlegg

Hei.

Er det noen her som faktisk har kjørt på vekta å sett hvor mye hengeren har overført til traktor?

Tenker først og fremst på 8-10tonns dumperhenger med fyllmasse og transport av 5-8 tonns graver. Skal etterhvert gå til innkjøp av traktor og henger og har nå begynt å sjekke ut litt hvor stor traktor jeg bør ha.

Tips til traktor som fungerer til mitt bruk mottas med takk. Skal brukes til brøyting av gårdsplass og kjøring av masser ifbm opparbeiding av 2 tomter. Har ikke lenger vei enn 6-7km til pukkverk, og har heller ikke hastverk med å komme frem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mye vekt en henger overfører til krok varierer av dens konstruksjon og hvordan den lastes. Det er vanlig å "regne" 3 tonn vektoverføring ved full last i en dumperhenger på 10-12 tonn. Ser man f.eks. på Metsjö sine hengere så har de boggien plassert nær midten av kassen, da får man mindre vektoverføring enn f.eks. Foss-Eik sine i samme størrelse.

Les mer her: http://gardsdrift.no/hvor-tung-henger-kan-traktoren-dra

Du sier ingenting om budsjett og da er det vanskelig å komme med konkrete forslag. Men på generell basis vil en traktor på 100-130 hk kunne dra en fullastet henger i den størrelsen du ser for deg. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...