Jump to content

Varsellys på rundballpresse


Andyrz

Recommended Posts

Hei, har lenge tenkt på å montere varsellys bak på rundballpressa, type små led blitsere.

Opplever alt for ofte at bilister ikke respekterer at jeg tross alt er 3meter brei, mer respekt for bredden har de når jeg kjører semi og flytter maskiner... 

Men nok om det, lurer på om noen her har montert slikt på pressa  og hvordan kobler jeg? Vil helst at det er enklest mulig, og på samme bryter som resten av lysene.

Ellers er det jo mulig å koble seg på parklysene, men da blir de på samme om jeg er på veg eller på jordet... 

 

På forhånd takk

Link to comment
Share on other sites

Å koble dem på baklysa burde vært griet nok. Så lenge pressa er over 3 meter brei vil det jo alltid være påkrevd med varselblink. En ulempe vil jo være å måtte la blinkerne stå på når du jobber i mørket. Disse kan jo fort bli blendende og irriterende for deg og de du jobber sammen med. Men har du en egen ubrukt krets på tilhengerkontakten hadde det selvsagt vært det beste å bruke den.

Men er det egentlig noe rart at bilister har mistet respekten for varselblink. Det blinker jo over alt i trafikken til ingen nytte. Både bønder og entreprenører kan ta på seg like stor skyld for dette. At det er tøft å kjøre med masse blinklys er ikke noen grunn for å ha de på. Ikke det å kjøre sakte heller. Varselblinka skal kun brukes når man er for brei, for lang, arbeider i vegen eller på annen måte må bryte de vanlige reglene.

 

Link to comment
Share on other sites

Neida, ikke noe problem å koble de på lysene bak på pressa, men har for vane å slå de av med en gang jeg svinger av veien og inn på jordet, så derfor vært kjekt:) har sikkert noe ubrukt på tilhengerkontakten, får "forske" litt ;-) 

Enig i det du skriver om bruken av lys, og blir litt irritert når det brukes unødvendig selv, Burde være ganske enkelt å huske når det skal brukes egentlig, men mulig det er alt for lite fokus på dette under opplæring osv...? 

Kjører foresten JD6920 hvis det er til noe hjelp

 

Link to comment
Share on other sites

Bare å koble mot baklys. Har 2 led varsellys montert bak pressa på hver side. Disse blinker til en hver tid da jeg har satelitt bak og lysa er med på å varsle om fare bevegelse ?   merker ikke så mye av lysa i mørket heller 

Link to comment
Share on other sites

Vi fikk varsellys på pressa i dag, i form av en gul stikkflamme. 

Anbefaler alle som sitter og hardkjører halm for tida om å ha en backupplan for å få pressa av traktoren. Landbruksdrag på pressene er sikkert fornuftig i forhold til kjøringa, men livsfarlig når pressa tar fyr. Burde vi ha sveist fast ei løkke og festa en kjetting i bolten, så denne kan rykkes ut fra førersetet, og pressa får seile sin egen sjø? Å rive av noen hydr.koblinger er peanuts... 

Hos oss gikk det greit, sjåføren holdt hodet kaldt, fikk pressa av traktoren og kom seg unna i god behold, både han og traktoren. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...