Jump to content

Bygge opp gården nok ressurser?


Recommended Posts

Hei 

Har kommet over et gårdsbruk i et market hvor svært få gårder kommer for salg. Gården har rundt 85 da dyrket mark. For å kunne drive med den produksjonen jeg ønsker, trenger jeg på sikt totalt opp mot 200-230 da. Er det et sjansespill å kjøpe en gård uten å vite om jeg vil få nok ressurser? Er få muligheter for nydyrking. Vil tro det er muligheter for å leie, men ønsker å tilføre langsiktig trygghet og få kjøpt til jord. Burde jeg go for it eller "vente" på neste mulighet? 

Mvh.
T.V

Link to comment
Share on other sites

Slike ting er vanskelig å svare på, da det du egentlig spør om er ei helhetsvurdering som krever lokalkunnskap. For eksempel om forholdene i bygda, om det er sjanser for nærtliggende leiejord, fremtidig kjøp av tilleggsjord osv. 

En måte å se det på er å ta det som en første investering - om du kjøper gården til en fornuftig pris og steller godt med den, passer på å betale lån og avdrag fremover, eventuelt bygger deg opp utstyr evt buskap og kapital så mye du kan, så står du mye sterkere rustet dersom det skulle dukke opp en mer gunstig gård i fremtiden. 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...