Gå til innhold

Bygge opp gården nok ressurser?


Anbefalte innlegg

Hei 

Har kommet over et gårdsbruk i et market hvor svært få gårder kommer for salg. Gården har rundt 85 da dyrket mark. For å kunne drive med den produksjonen jeg ønsker, trenger jeg på sikt totalt opp mot 200-230 da. Er det et sjansespill å kjøpe en gård uten å vite om jeg vil få nok ressurser? Er få muligheter for nydyrking. Vil tro det er muligheter for å leie, men ønsker å tilføre langsiktig trygghet og få kjøpt til jord. Burde jeg go for it eller "vente" på neste mulighet? 

Mvh.
T.V

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slike ting er vanskelig å svare på, da det du egentlig spør om er ei helhetsvurdering som krever lokalkunnskap. For eksempel om forholdene i bygda, om det er sjanser for nærtliggende leiejord, fremtidig kjøp av tilleggsjord osv. 

En måte å se det på er å ta det som en første investering - om du kjøper gården til en fornuftig pris og steller godt med den, passer på å betale lån og avdrag fremover, eventuelt bygger deg opp utstyr evt buskap og kapital så mye du kan, så står du mye sterkere rustet dersom det skulle dukke opp en mer gunstig gård i fremtiden. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...