Jump to content

Kledning utenpå gammel kledning


Recommended Posts

Jeg har en gammel låve hvor den ene veggen sårt trenger ny kldning. Det er ikke særlig mye råte i veggen, hverken i kledning eller bæring. Og det er tømmermannskledning på hele veggen. 1. egt er isolert lagerrom (isolert en gang på 1970-tallet), men det blir aldri varmet opp. Øverste halvdel er kun kledning spikret rett på reisverket.

Tanken min er å lekte ut/rette av med 2x4" rett utenpå gammel kledning og slå på ny tømmermannskledning. Er det en løsning som vil fungere?

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor ikke rive av den gamle først og gjøre det skikkelig?
Skal du lekte ut for å legge ny tømmermannskledning utpå så bør du krysslekte vertikalt først for å få lufting bak spikerslag, feks 22x48 sløyflekter. Se link for eksempel. Spikerslag horisontalt trenger neppe å være så grov som 2x4" (48x98) med mindre du har meget stor avstand mellom staver.

http://www.moelven.com/Documents/Wood%20AS/Kledning%20furu/Montering%20av%20kledning/Untitled-1%20copy.png

Link to comment
Share on other sites

Tanken med å kle på utsiden av gammel kledning er for å slippe å få regn inn på låven mens arbeidet pågår. Jobben kommer jeg til å gjøre litt nå og litt da og det blir helt sikkert noen uværsperioder, med regn og vind. Dessuten blir det mye arbeid spart.

Angående grov dimensjon for utlekting: Det er svært stor variasjon i avstand mellom spikerslagene som er der nå. Opp til 110 cm. (Har dessuten mange meter med 2x4" liggende på grunn av en missforståelse med han som skjærte tømmer for meg for et par år siden)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...