Jump to content

Sveiseapparat til redskap?


IngeSchjong

Recommended Posts

Det finnes å kjøpe relativt billige inverter-apparater, beregnet for å sveise med 1,6-2,5mm elektroder.

Disse apparatene er som regel helt greie til reperasjonsbruk. Til tyngere bruk og større sveise-oppgaver bør du nok kjøpe mer solid apparat, eller beregne tid til nedkjøling av apparatet. De små apparatene går fort varm, spesielt ved bruk utendørs i sol-lys.

Har selv et lite Stanley apparat som jeg kjøpte for ca 1500kr. 110Amp, kan sveise opp til 3,2mm elektrode.

Når jeg har mange larver som skal sveises går det endel tid til nedkjøling, men det er ikke noe problem, for man har jo andre ting å gjøre i mellomtiden.

Link to comment
Share on other sites

En av de første tingene jeg kjøpte når jeg startet å drive gård var et enkelt MIG-apparat. Dette er et ESAB, men merke har kanskje mindre å si. Av typen som har "gass i tråden" (og da heter det vel strengt tatt MAG og ikke MIG). Dvs det eneste du trenger å tenke på er at det er tråd i apparatet, sett i kontakten, hemp på jordinga, still inn rett effekt og trådhastighet og sveis i vei. I forhold til det meste annet, utrolig enkelt å sveise med. Til mitt bruk holder en trådrull i et par år, så jeg bruker det mest til småtjon nå og da. Egner seg ikke til store jobber, krever en del pussing for å få bra resultat, men til små reparasjonsjobber for den som bare skal ta to (mindre) biter stål og gjøre om denne til en, vil jeg påstå dette er det som er minst krevende. Har også vært borti tilsvarende apparat med ekstern gassflaske, og denne gav åpenbart betydelig mer varme/gjennomsveis.  

Har bl.a sveist fast noen trekantfester med dette bl.a for å lage meg en ekstra pallgaffel, og det har holdt frem til nå. 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...