Jump to content

Gårdsarbeid i Australia


Holmen_1
 Share

Recommended Posts

I en alder av 44 og et halvt år sitter jeg nå å funderer på å prøve å få et gårdsarbeid i Australia neste vinter - eller i annet sivilisert land litt lenger sør på kloden. Her hjemme driver jeg gård med planteproduksjon, og utenom gårdsdrifta jobber jeg med asfalt. Så jeg har tid til overs i perioden desember til mars. Har mulighet til å kjøre lastebil og brøyte her hjemme på vinterstid, men jeg vil prøve noe nytt - før jeg blir altfor gammel.

Er det noen det ute i Bedre Gårdsdrift sitt univers som har tips å komme med angående dette. Gode nettsider for å finne jobber bl.a. Jeg er ikke interessert i slike backpacker-opplegg for å jobbe for kost å losji. Men å jobbe for en helt grei lønn. Hvilke vekstsesonger er det i Australia i den nevnte periode.

På forhånd, takk for tips.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Har arbeidd ein sessong i Australia. På vestkysten av Australia har ein det dei kallar vinteravling. Dette betyr at ein til vanleg sår i april til juni og haustar i oktober til desember. Grunnen til dette er at det kjem lite regn i perioden november til mars og i tillegg kan vera varmt (meir enn 40). På storfe er det vanleg med kalving frå slutten av mars til juni. Som du ser er det lite arbei i landbruket (på vestkysten) i månadane jannuar og februar, men noko er det altids. Mange av gardbrukarane reiser på ferie når dei er ferdig med innhaustinga, så om dei har dyr kan det vera aktuelt å halde på ekstrahjelpa ein hadde i innhaustinga.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...