Gå til innhold

Arbeidstimer verpehøns


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei, lurer på hvor mange timer man må påregne pr dag/årsverk hvis man bygger opp til konsesjon på 7500 høns. 

Vi har ett ønske om og kunne ha drift på gården, men usikker på om det lar seg kombinere med jobbene vi har i dag. Alternativet er og utvide med annen drift også, men siden gården ikke er så stor ser vi ikke helt for oss dette. Raskt overslag etter diverse driftskalkyler så ser det ut som det blir for dyrt og bygge med tanke på tilgjengelig areal i dag. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2-3 timer hver dag 7 dager i uken.

Det vil være en topp under oppverping ellers stabilt. Selvfølgelig mer ved vasking og mindre før eggene kommer.

Du pakker egg i pakkemaskin inkl. Opprydding etc på ca 1-1.5 time. Så må du normalt påregne 0.5 til 1 time på gulvegg og sortering/opprydding inkl gjennomgang/stell i hus. Så en runde nr 2 i løpet av dagen på 15-20 min og min. 1 gang per uke utgjødsling på +- 1 time.

1000-1200 timer i året alt inkludert er nok et fornuftig estimat. Så en halvdagsjobb snaut. Blir alltid litt ekstra.

Mvh Tor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan jo lure hønene til å tro at dagen starter klokka 17. Så plukker du egg mens resten av Noregs folk sitter og ser på Greys anatomy eller lignende. Aberet er selvsagt at du selv får problemer med å delta i ymse kveldsaktiviteter .

nortura har investeringskalkyler og db-kalkyler. Nytt hus vil koste mer enn 5 mill.kr. Trolig mer enn 6 også. Du bør ha to mill egenkapital og vilje til å trille ut mange egg uten særlig timebetaling. Leasing er selvsagt en mulighet for  toppfinansiering . Men det fungerer ofte som fattigmanns toppskatt dersom ikke butikken går knallgodt . Det er stor differanse mellom økonomien i eggproduksjon. Noe man skulle tro ikke var mulig iom at alle starter med samme forutsetning. 7500 høner , samme fôr , samme plan, samme varemottaker osv. Konkret kan nevnes hus som havner på db 80kr/ innsatt høne. (Da er det et tapsinnsett) På den andre enden kan enkelte dyktige produsenter håve på land 160kr i db . Det er mer realistisk å sikte på 138kr . Når du bygger nytt vil det være en del læring og prøving/feiling før du får grep om tingene. Dette kan også medføre tap/kostnader. Og å gå inn i produksjonen når det er for mye egg i markedet krymper effektivt lønnsomheten din med 60-70-80.000kr. Sagt på en annen måte : å regulere vekk et hus som ikke trengs koster hver av de andre 500 eggprodusentene 13.000kr hver pr innsett i økt omsetningsavgift / redusert avregningspris. Det betyr at prisen for å få vekk egg det ikke er behov for koster 2,5 ganger mer enn førstehåndsverdi på egga. Dette er det mange som driter i og bygger likevel. En langt bedre løsning ville vært kvoteordning som i kanada. Det er helt Ok å etablere seg i eggbransjen der, men sistemann inn i bransjen bærer kostnadene med markedsreguleringa. Med en sånn ordning tror jeg vi ville hatt strammere tøyler på investeringsgale trøndere og ymse andre cowboyer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...