Jump to content

Bekjempe Linbendel


Leingården

Recommended Posts

Hei.

 

Sådde 50 da gjenlegg 1.juli (Spire surfôr fra FK). Det så ut til å komme fint igang før ferien, men da vi kom hjem var åkeren helt jevnt dekket av Linbendel. Blir sprøytet med MCPA + Express SX over helga, men usikker på om det vil fungere når den har kommet så langt. Står i blomst nå.

Er det en løsning å dra over med slåmaskina?

Gode råd taes imot med stor takk!

Link to comment
Share on other sites

Hei, kjemper selv med Lindbendel i korn, har desverre en resistent variant og det eneste middelet som tar denne er Ally Class.  Dette middelet er imidlertid ikke godkjent for bruk i grasmark. Når Lindbendel plantene er blitt store, så er det verre (ugras er lettest å ta når plantene er små).  Korsmo oppgir at antall frø i hver plante er 3200 stk. i snitt, så den sprer seg svært fort. Hva slags middel du skal bruke i grasmark, har jeg ingen erfaring med, jeg håper du ikke har fått den resistente varianten.  Søk hjelp hos noen som har erfaring, plantevernkonsulent hos f. eks. Fk, Norgesfor eller Norsk Landbruksrådgiving.

Link to comment
Share on other sites

I følge Plantevernleksikonet http://www.plantevernleksikonet.no/l/oppslag/1332/ Er dette en sommerettårig plante så det går å fjerne plantene ved å slå, det blir i alle fall mindre til neste år, så lenge det blir mindre frø. Ellers står det at planten trives ved lav PH så kalking kan være et forebygende tiltak for t den ikke skal komme igjen.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sådde 10 juni  ca 50 daa grasfrø,  hadde vært korn her før.    Kom bare linbendel opp nå .  Denne enga er i karens som økologisk, ble anbefalt  av NLR, å slå over med beitepusser.  Mister avlingen nå , men satser på at problemet er borte til slått neste år.  De mente værtfall at de er stor mulighet , s a de  på NLR.

Noen mente at det kunne komme fra såfrøblandingen  også,   brukte forøvrig Spire surfor  fra Fk .....

Har hørt mange som har dette ugrasset nå..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...