Jump to content

Fordeling av barn ved samlivsbrudd


Guest

Recommended Posts

Her kommer en litt annerledes post. Håper noen med erfaring kan hjelpe meg.

Jeg og min kone har kommet til at vi ikke vil leve sammen mere.

Problemstillingen er fordeling av barn på snart 6 og snart 4 år. Jeg driver et halvstort melkerobotbruk, med det som det innebærer med fjøstell osv. Jeg ønsker en 50/50 ordning der barna er halve tiden hos hver. Min kone som da vil flytte ut til en ny bolig, mener at dette ikke går. Vi er begge inneforstått med at i onner og arbeidstopper, så skal vi være fleksible. Det skal vi få til å fungere.

Uenigheten er om de vanlige ukene, det vil si når jeg skal ha dem. For å få ting til å gå opp, så skal jeg selvsagt ha helgefri i fjøset når jeg har dem. Om morgenen kan jeg levere i skole og barnehager før jeg går i fjøset, så den er også grei. Så tenkte jeg å leie inn avløser en eller kanskje to kvelder til. (Tror ikke økonomien strekker lenger etter å ha betalt ut andel i hus mm til kona.) Så tenkte jeg å bruke mine foreldre som bor på gården til å sitte barnevakt  etter at ungene hadde lagt seg til å sove, mens jeg tar det aller nødvendigste fjøsstellet. Dette mener hun er uholdbart( dvs å basere seg på barnevakt)

Hvordan løser andre husdyrbønder dette?

Link to comment
Share on other sites

på kvifor det ikkje skulle la seg gjere å bruke besteforeldre til barnevakt etter at ungane har lagt seg? Det er jo ikkje snakk om veldig små born og liknande arrangement, dvs laaangt meir bruk av "barnevakt", har vore fundamentet for mangt eit familiebruk opp gjennom tidene.

Link to comment
Share on other sites

Guest Idefox

Vel. Har barn på samme alder. Driver ikke gard selv enda, men driver som entreprenør så dagene kan bli lange.

Enkelt og greit så kan ikke hun legge seg opp i hvem som har barna når det er din tid. Min ex kone dro dette opp på mekling at hu ikke ville at det ble slik at barna ble gående flere dager med mine foreldre. Da spurte mekleren hva som var problemet med det? Og uansett var det ikke hennes problem.

Vi startet med 60/40 , men gikk over til 50/50 etter barnas ønske. Idag fungerer det tilnærmet knirkefritt. Jobber man sammen så går det veldig bra. Jeg vil påstå at vi, så langt, er et godt eksempel på hvor godt det kan gå når det først er galt.

Med fasit i hånd så har kun mine foreldre hentet en håndfull ganger og barna overnattet der færre en 5 ganger siden bruddet. Og oftest ikke pga jobb. Dette løser dere. Send meg gjerne en epost om du vil vite mer. Kan kanskje bistå med andre spørsmål også basert på våre gode erfaringer

Idefox85@gmail.com

Lykke til. Det går nok bra!

Forresten, kan ikke barna være med en kveld i fjøset?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...