Jump to content

Ny motorsag


Guest

Recommended Posts

Hei!

Jeg skal kjøpe motorsag og står mellom Stihl, Jonsered og Husqvarna. Stihlforhandler er lengst unna.

Har lest litt her inne, men vil likevell spørre.

Jeg skal bruke saga til vedhogst og tømmer (eget bruk), tynning og kvisting. Har også en del sitkagran som må fjernes Jeg er kvinne, og heller ikke av de største, så jeg trenger ei lett og smidig sag.

Tips mottas gjerne, også på modell :) 

Link to comment
Share on other sites

du får faktisk best hjelp i butikken ..... den forhandlern som gir deg best innføring i å finne riktig modell til deg hadde jeg valgt den er å ganske sikkert best da du trenger service deler senere hvilket merke du kjøper spiller ingen rolle + minus litt penger spiller heller ingen rolle

Link to comment
Share on other sites

Om du kjøper Stihl, Jonsered eller Husqvarna er hipp som happ. Jonsered og Husqvarna er begge Electrolux og samme saga. Noen anbefaler Stihl, andre Jonsered/Husqvarna. Begge er gode sager.

Har du erfaring med sag fra før? Hvis ja bør du si hvilke(n) sag(er) og om du syntes de var for tunge å jobbe med. Er verre med en for tung sag enn en for svak sag i mine øyne.

Til profesjonelt bruk ville jeg helst ikke gått under 3hk (2,2kW). Jonsered CS 2252 eller 2253 er gode alternativer på 5kg. Førstnevnte ser ut som det er kampanje på nå til 4999,- (på jonsered.no kan man sammenligne pris og spesifikasjoner til alle deres motorsager, samme på husqvarna.no). Har selv en litt kraftigere Jonsered og er godt fornøyd med den. For Stihl kan man benytte stihl.no for informasjon om motorsagene og felleskjopet.no for pris.

Jeg kjøpte ny sag for 4-5 år siden og mener at undersøkelsene mine den gang viste at Stihl var litt tyngre enn Jonsered/Husqvarna ved samme effekt ifølge de tekniske spesifikasjonene. 

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Har brukt alle merkene før, men det er noen år siden. Må kjøre langt for Stihl, men de andre er i overkommelig avstand. Jeg trenger ikke proffsag, men vil ikke kjøpe kinamodeller heller. Lett og god allround sag, legger penger i kvalitet.

Det er vel lurt å ta en tur til forhandlere :)

Link to comment
Share on other sites

Husqvarna 445 er ei lett og god sag. Nok kraft til 15" sverd i mitt moderate bruk, vedproduksjon til eget bruk. Har holdt meg under 40cm i diameter på stammene. Saga kom vel på 3500eksMVA i vår, mulig den var på tilbud. 

Link to comment
Share on other sites

Velg ei mellomstor proff-sag, koster noen kr mer, men da har du sag i 20 år. Hold deg langt borte fra rimelige modeller med enkel kjedestramming.

Stihl ms261 er ei grei sag som klarer di små og store oppgavene, har selv 361 men syntes den er litt i tyngste laget til kvisting

 

Link to comment
Share on other sites

Om eg var kvinne og ikkje av dei største(sterkeste) og ville ha ei lett og smidig sag så hadde eg uten tvil kjøpt Stihl MS201 .Dem er ikkje av dei billigste av forståelige grunner, men er av og til på kampanje på Felleskjøpet til 6990,- inkl.mva. (veiledende 8400,-) Det er ei proff- oppbygd lett sag men ikkje så sterk som ms261 ,Husq550xp osv.

Det optimale om ein hadde ein del større skog til avvirkning++ ville vært å ha 2stk sager-  Huskq 550xp  + Stihl Ms201 (til den mindre skogen )

Gløym aldri at det viktigste er å ha skarpt kjede/sverd....så lær deg til å bli god å file ,både tenner og ryttere..!!

 

Link to comment
Share on other sites

Har en Husqvarna 545, den mye rimeligere lillebroren til 550 XPG. Ingen utpreget lett sag å holde i, men det har vært et svært oppløftende eierskap. Sager som bare pokker og har fungert utmerket så langt. 

Men enig i at rett slipeteknikk betyr mer enn effekt på saga. 

Link to comment
Share on other sites

Hei, har en Stihl MS201 CM som jeg kjøpte ny for akkurat ett år siden. Veldig fornøyd med saga, men har den ikke skarpt kjede er den så og si ubrukelig.. Viktig er det også å kjøre den inn riktig, pga elektronisk motorstyring, men når denne har fått kjørt seg litt etter et par minutter på tomgang ved kald motor, er det virkelig futt i den. Har også en eldre 261, og forskjellen mellom 35cm3 og 50cm3 er naturligvis veldig merkbar.

Mvh MW

Link to comment
Share on other sites

Min erfaring er at en skal kjøpe proffsag.  Dersom det er Felleskjøpet som er Stihl forhandler i ditt område, så er deres politikk at det skal være minimalt med deler på avdelingene.  Jeg har opplevd at de ikke har hatt f. eks. kløtsj lager eller ringkjede drev på lager. Dette måtte bestilles og dersom det hastet så ble en belastet frakt utgifter som i enkelte tilfeller var større enn vareverdi. Har 5 Stihl sager, tilsvarende Husqvarna sager er generelt litt lettere. Husqvarna har en lett og hendig proffsag som heter 543 XPG med varme handtak, 3 HK, 4,5 kg, pris m. mva ca. kr. 6.400.  Dersom dere satser på 2 sager, kjøp samme merke med likt skjæreutstyr, da kan dere bytte sverd og kjeder om hverandre. For litt over et år siden kjøpte jeg en slipemaskin for kjeder som heter MAXX (www.skogma.se), den er meget bra.  Siste vinter hogde jeg langs en veg og det var svært mye sand og grus på virket, jeg hadde med meg 3 kjeder som jeg byttet ettersom de ble sløve. Det er mye raskere å bytte kjeder enn å file ute i snøen. Da jeg kom hjem var det en "leik " å skjerpe dem. Uansett hvor sterk saga er, så må kjede være noenlunde skarpt. 

Mvh, Ole

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest norsksvartsau

Uansett hva slags merke du ender opp med så synes jeg du skal kjøpe proffsag.

Jeg har hatt diverse halvproffe sager, men kjøpte en 550 XPG sist. Etter min mening er forskjellen så stor at bruksglede oppveier prisforskjellen. Selv om saga bare brukes 10-20 dager i året :) Jeg kommer aldri til å kjøpe noe annet enn proffsager igjen

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...