Jump to content

Fiat 88-94


Guest

Recommended Posts

Hei

Har ein Fiat 88-94. Var sikker på disse hade 40 km/t kasse, men min står i vognkortet at den er registrert som 30 km/t. Var det to forskjellige kasser på disse? Er det eventuelt en enkel måte å få justert den opp til å gå 40 km/t? Uten å gjøre for mye?

Link to comment
Share on other sites

Jaja selvfølgelig bytter jeg ikke gearkasse for det, tenkte bare om det var noe enklere en kan gjøre. Rart de er laget med 30 og 40 kassse

Link to comment
Share on other sites

Fiatagri 12+4 girkassa er jo oprinnelig en 30km kasse fra 1984,og rundt 1988 ble det vanlig med 40km.Fiatagri 65-90 fikk 40km med en overdrive,som hadde egen spak til venstre.100-90 hadde derimot high speed girkasse,med høyere utveksling på alle gear(15+3). 40 km på en 88-94 krever også at du kan koble inn 4-hulsdrift med bremsepedalen,for 4-hjuls bremseeffekt.  En 30km traktor er så lavt giret,at det ikke hjelper så mye med høyere turtall på motor,eller større hjul bak.

Link to comment
Share on other sites

Ser av informasjon på, http://konedata.net/traktorit/fiat-fiatagri/fiatagri-60-94-88-94/ at denne traktoren har en 24+12 girkasse hvor 40 km oppnås i det 24 giret som ser ut som er et gir med høy utveksling. det 23 giret ser ut som har maks 29,7 km.   Mulig at girkassen da er speret på det 23 giret på traktorer som går i 30km,  se bilder helt neders på siden. Du får prøve og telle deg i gjennom girkassen og se hvor mange girvalg du kommer til.

Men det er som innlegget over bemerker at du må ha 4 hjulsbrems når den går i 40km. Må vel også ha helsveisede felger?

 

Link to comment
Share on other sites

Helsveiste felger er det ikke krav om før 50 km/h (utenom for Valtra som har klart å få det godkjent uten helsveiste felger). Trodde også kravet om egne bremser på forakselen også kom på 50 km/h. 

Link to comment
Share on other sites

Det kom vell krav om både forakselfjæring og egne bremser på foraksel ved 50km.På 40km var det lovlig og ganske vanlig å overføre bremsekraft fra bakakselbremser via 4-hjulstrekk.Det gjøres jo fortsatt men Fiatagri 90 serie og landini, hadde mekanisk innkobling av 4wd,som ikke kunne betjenes med bremsepedalen.Det ble da brukt brems på foraksel,eller på mellomaksel til 4wd.Foraksel bremsene på landini var to enorme skiver på hvert nav,og systemet var så lite driftsikkert,at 30km versjonen nesten ville vært å foretrekke.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar så langt. Den har bremser på 4wd så bremser godt for 40km/h også. Skal sjekke den linken. Må inni gearkassen da? Transmisjonen er standard 12-12 

Link to comment
Share on other sites

Ja var derfor jeg tenkte at siden den vanligvis ble solgt i Norge med 12/12 girkasse at det kanskje bare var noe lite som skulle til for å øke fra 30 - 40 m/h

Link to comment
Share on other sites

Nei da er det vel ganske håpløst. Takk for svar! Husker du forresten hvilken vei spaken på bakstussen skal stå når den er i 540 eller 1000?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...