Jump to content

Slaktegris


Deere 6210

Recommended Posts

Hei godt folk!

 

Er i tankeboksen om å bygge om den gamle plansiloen vår til slaktegris avdeling. Pappa driver i dag med 200 slaktegris og ca 70 stuter.  Eg er nå 23 år å har lyst å starte opp med egen besetning av gris. Siloen er 10 meter lang og 8 meter brei. Tanken er å forlenge bygget med ca 7 meter så det blir 17x8 meter. Hadde håpet på 10 binger så det er plass til ca 120 slaktegris. 

Trur dere det er økonomi i dette ? Nokon som har tanker om dette prosjektet ? Håper på positiv tilbakemelding :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Jon Bonde

Iflg dekningsbidragskalkyler jeg finner er det beregnet et db på slaktegris på 316 kr/dyr for 2015/2016. Dette kan sikkert både bli bedre og dårligere, alt etter hvor godt en driver. Men med tre innsett er total db på ca 113.000 pr år om kapasiteten er 120 slaktegris, som er det du har å betale deg sjøl og fastkostnadene med.  

Link to comment
Share on other sites

Guest Jon Bonde

Du må i det minste sette opp en oversikt over hvor mye du ser for deg du må legge inn i faste kostnader (ombygging, innredning osv) for å komme i gang, slik at du kan være sikker på at dekningsbidraget både kan betale fastkostnadene, rentekostnadene og at du sitter igjen med noe sjøl. Lite vits i å satse på noe som ikke bærer seg økonomisk, og som ender opp med at du jobber for å betale ned investeringa istedet for å sitte igjen med noe i lomma.

 

Link to comment
Share on other sites

Dekningsbidrag på slaktegris er vel for tiden fremmover nærmere 250 enn 316 kr pr gris. Det vil si at om du bruker 1 time om dagen gjennom hele året så vil du ha ca 250 kr timen. Da er ikke kostnader til ombygging trukket fra. Nå vet ikke jeg hva det koster å bygge om hos deg, men om man antar at det koster 250000 kr fordelt på 15 år, så vil man ha ca 210 kr timen. Det er ikke noe å bli rik av, men gir en liten slump med penger om man ser hele året.  

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...