Jump to content

Vinterkurs for brøyting


Guest

Recommended Posts

Kan kommune stille krav, eller i helhet bruke 30 timers vinterkurset til Veidekke som fordel på egnethet på entreprenører??? Blei trekket i egnethet fordi eg manglet 30 timers vinterkurs ved pågående andbudsrunde til fordel for dei som har dette. Er det låv?

Link to comment
Share on other sites

Jeg jobber mye med offentlige anskaffelser på anlegg. Mener du kurset Statens vegvesen kjører for sine entreprenører? Synes det høres merkelig ut dersom det er et kurs Veidekke kjører internt, men er kjent med at vegvesenet kjører dette mot entreprenører generelt. Kjenner ikke grunnlaget for dette anbudet eller hva som kreves, ei heller om tildeling skjer på bakgrunn av en vekting eller bare på pris.

Generelt kan man si at dersom et gitt kurs er listet som kvalifikasjonskrav som skal dokumenteres, så kan manglede kurs føre til diskvalifisering og avvisning av tilbud. Dersom det vektes mellom pris, erfaring, kompetanse, tibudt utstyr eller annet, så kan de også gi dårlig karakter på dette. Vanskelig å si ut fra det du skriver. 

I sum vil jeg si at det er feil å bruke et internt entreprenørkurs som kriterie. Det vil også være feil dersom kurset er utilgjengelig for aktuelle tilbydere/små entreprenører.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...