Jump to content

Generasjonskiftetilskudd Innovasjon Norge


Martinius 2.0

Recommended Posts

Hei. Er det noen der ute som har søkt om innvesteringsstøtte ved genersjonskifte hos Innovasjon Norge? Hva er det IN gir støtte til, og hva blir avslått? Har spurt på kommunens landbrukskontor og direkte til IN, men får ikke noe klart svar, IN kunne ikke nevne ett eneste eksempel på hva de allerede har gitt støtte til. Det eneste de kunne opplyse var at de ikke støttet teknisk utstyr, noe jeg synes er litt snodig i 2016. Og teknisk utstyr kan jo fort bli et definisjonspørsmål. På kommunen sa de at det måtte være noe "fastmontert", slik at det ikke var lett omsettelig etterpå, noe jeg kan forstå, men ble ikke mye klokere av det. Er det noen som har erfaring med dette?

Link to comment
Share on other sites

Hva du får støtte til varierer fra region til region.
I Østfold-distriktet er det stort sett lett å få støtte til kornanlegg og umulig å få støtte til hest og utleie.
Kan se for meg at husdyr er mer populært i Rogaland.


Men jeg tror du kan få støtte til det aller meste, om du kan skrive en godt begrunnet søknad som viser at det gir en miljø-, økonomisk eller i det minste samfunnsøkonomisk gevinst.

 

Link to comment
Share on other sites

Du trenger en driftsplan som viser lønnsomhet og avkastning på investeringen. Landbrukstjenesten kan bistå med dette, sikkert også andre rådgivere innenfor landbruket.

Videre må du ha et kostnadsoverslag fra leverandører/entreprenør eller hva det enn måtte være.

De dekker maks tiltak inntil 1 million, så du får ikke en helt ny og stor fjøs på dette tiltaket. Meningen er at det skal være mindre tiltak som er nødvendig for å fortsette videre drift på gården. Det kan f.eks. være å øke produksjonsvolum. Det kreves at du har jordgrunnlag for denne nye planlagte produksjonen. 

Vi har fått tilskudd til et påbygg på fjøsen som øker kapasitet, fornyelse av hele innredning og vegger i fjøsrom, samt en fastmontert rundballekutter.

Det varieret nok rundt omkring hva de støtter, avhengig av hvor mange søknader de får og hvor stor pott de har å dele fra. Samt politikk. Tror det er vanskeligere å få tilskudd til sau i disse dager. Svin og høns/egg er vel umulig?

Vi fikk mange gode råd hos landbrukstjenesten samt ved en liten times møte hos IN.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. Holder til i Nord-Trøndelag, og driver med melkeproduksjon. Pga. lav avdrått selger jeg de flese oksekalvene, da jeg ikke har plass til alle ungdyra inne, og prøver å selge noen drektige kviger når det passer. Kunne egentlig tenkt meg å hatt færre kyr og like stor kvote, og fora opp oksene selv i stedet.  Det er kanskje ei grense på hvor kostbare prosjekt de støtter utifra kvotestørrelse, utenom 1 million? Her i fylket er det vel mange som søker om støtte, så man bør vel sikkert ha en god søknad for å få noe, vil jeg tro. Har relativt nytt løsdriftsfjøs, men det er en del ting som skulle vært annerledes. Men det er dumt at IN lokalt ikke kan oppgi noen eksempler på hva de har gitt støtte til, og hva de har avslått, det er jo bare folk som jobber der også, og jeg vil tro de bedømmer søknader litt etter eget hjerte/lever, i.o.m. at rettningslinjene ikke er klarere/smalere.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jallapackzz

De støtter max 500.000 i kostnadsoverslag. Hadde hjemmebesøk av han som er ansvarlig for tildeling i nord trøndelag og fikk meg en overraskelse når han kunne fortelle det, jeg trode også det var en mill. Har  å uansett søkt på noe i størrelsesorden 500.000 men venter fortsatt på svar. Er imidlertid håpløst at generasjonsskifte tilskuddet går uttover tilskuddet til bruksutbygging som jeg også skal foreta iløpet av et års tid. Innovasjon i nord tr. har veldig dårlig rykte på seg i motsettning til feks  nordland

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...