Jump to content

Melkestall , ka BØR den inneholde for en nybegynner??


Recommended Posts

Skal starte opp med melkeproduksjon,  og skal gå for melkestall.  MEN , , hva må   bør egentlig den inneholde??  Jeg vet jeg skal ha  hev/senkbart gulv, men ellers så er jeg ikke helt inne på ting.   Sånn som karftfor, bør det være her?     Kom med tips og råd for en nybegynner!   :)

Link to comment
Share on other sites

Hei. Veldig greit med kraftfor i melkestallen. Når man skal lære opp kvigene å gå inn i stallen er det greit at de får en godbit. Gjelder egentlig noen kyr også, særlig sent i laktasjon. Du bør også ha uttak fra høytrykkspyler i stallen for rengjøring, eventuelt ha en spyler stående der. I tillegg bør du ha en utsjaltingsport etter stallen, som er styrt fra grava. Det savner jeg selv hvertfall.

Link to comment
Share on other sites

Angående høytrykkspyler som Martinius nevner, ville jeg nok hatt den i et teknisk rom, men med uttak i melkestallen.. Slangen på en veggmontert slangetrommel. Ha gjerne i tankene at du kan trille høytrykkspyleren enkelt ut på tunet når du skal spyle traktoren. Høytrykkspyleren, vakuumpumpa og andre maskiner som lager støy er greit å få vekk fra der du arbeider.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...