Gå til innhold

Utskilling av tomt fra gårdsbruk - veldig problematisk.Erfaringer?


Anbefalte innlegg

Skal til å ta over gård, for å starte opp med produksjon der.    Familiemedlemet som bor der, ønsker å få utskilt en tomt på gården, så han kan bygge nytt hus der.  Og ha sin egen eiendom.   Han har  bodd der  hele livet, så det er forståelig.  Likeså skal han også disponere en del bygninger på gården.

HAr blitt møtt med mye motstand fra kommunen, og de  har vel sagt egentlig, at dette er umulig.     Det er ledige boligtomter rundt om i kommunen sier de.

Ett endelig svar, ventes  om noen måneder antagelig.   Er det noen som har erfaring med slik utskilling på gårdsbuk, om det finnes noen smutthull?

Klart, noe slikt er jo  alt etter fra kommune til kommune.      Er veldig takknemelig for svar og tips.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du får til fradelinga, så må du få lagt tomta så langt unna, at du ikke blir nødt til å kjøpe att huset for enhver pris seinere. Samtidig er det vel også lurt at eier av garden har forkjøpsrett til huset.

Kanskje det er bedre att dere bygger et nytt hus, og "familiemedlemmet" bor på kår?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Gjorde det samme for et par år siden. Lettvint? OVERHODET IKKE!!

Tomta låg i LNF-område, hvilket stort sett alle bygder gjør, og var dermed ikke regulert for boligformål. Skal du ha møte med kommunen, så er det å ha et møte med fienden. De vil aldri hjelpe deg. Men du får det til hvis du virkelig vil og har god tid.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Gjest Anonym

Har nettopp vært gjennom prosessen. Tatt ca. 1 1/2 år.. Jeg og min samboer skal nå ta over småbruket til svigers. De har fått fradelt ei tomt (godkjent nå) og skal bygge hus. Ingen lett prosess, men gikk gjennom til slutt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...