Jump to content

Kan melkekyr gå ute hele året?


optimist

Recommended Posts

Lurer på å starte opp  med melkeproduksjon på hjemgården igjen.  Stor gård, 150 daa, samt leier nabogården med like mye jord.  Har også utmark.

Ingen av fjøsene er noe å ha dyr inn i, så  lurer på om det  er noen andre som har hatt melkekyr ute hele året.  Tenker da å ha overbygd foringsplass, samt at melkestall er i eget bygg.    Likså vil de bli innfanget og gå i binge når de skal kalve.  Mer som en velferdsbinge i samme hus som melkestallen.  

Høres kansje ut som ett vilt prosjekt, men kan ikke bygge noe ny fjøs til 10 mil nå, for skal  kjøpe gården, samt kvote og buskap..

Men er også motagelig for forslag for  rimelig drift!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Anonym

Blir fort den summen, men fikk ett lite lyspunkt nå for ikke lenge siden ang en artikkel i bondevennen. Her var det ett melkekufjøs, for 20 melkekyr.  Total sum 3,2 mill.     Her ble det også presisert, at ved montering av melkestall, ville  dette fjøset bli rimeligere.  Så det er faktisk mulig, å bygge ett rimelig fjøs, om en ikke er for kravstor:)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Begynner tell neste år å rive vegger og tak over plansiloene, her skal det legge spalt over siloene, bygges 2 m bredere på hver side og 10 m lengre. det blir 30 liggebåser til melkekyr, kviger / sinkyr / kalver står i gamle fjøsen. Gamle forsentralen blir da i midten korr rundball legges inn på golvet, fores ut med avant i nye påbygget og ut andre vei i gamle bygg da nye forbrettet blir å flukte i samme høyde og bredde som det gamle. Det ska monteres autotandemstall. Tilbudet på komplett fjøsbygg nøkkelferdig med alt unntatt melkestall og montering av denne, er på 4,1 mill. Og med tilskudd fra innovasjon, tilskudd fra kommune så ender man opp med lån på mellom 2,5 og 3 og det syns jeg ikkje er avskrekkanes i det heile tatt. Vi over tok gården i 2015 og æ trudde åsså da at nokka nybygg va uaktuelt da æ ikkje ønske ei investering på 10 - 12 mill men det vise sæ at det går godt an uten det. Klare man å ta i bruk gamle fjøsbygg så e det absolutt en fordel. Så kain man lure, koffer melkestall? Vel i første omgang pga av økonomi, finne brukt melkestall mellom 50 og 100 tusen gjør man lett, æ ska nu være hær på gården uansett kvær dag og æ må nu i fjøset så da kain æ like godt melke ett par gang førr dag åsså. Men det er i tankene at kanskje en dag ønske man robot så melkestall monteres sånn at det blir enkelt og ta ut og inn med robot men foreløpig så e ikkje robot stort ønske. Vel, sånn ser neste år ut førr oss. 

Så du må søke hjelp av proffe, se på gamle fjøs/byginger om event ombygging, det kain være millioner å spare, man trenge ikkje være gedigen produsent, vær passe heller og kos dæ. Det ska æ gjøre! :)

Link to comment
Share on other sites

LIker pågangsmotet ditt Max og ikke minst hvordan du tenker!

Det er kjøpers marked for melkestaller i disse dager og du får en melkestal som kostet tett oppunder 500 000 for noen år siden, til "småpenger" nå.

Vi kommer til å se mer og mer ombygginger i tida som kommer og man vil ha godt betalt for å gjøre et grundig forrarbeid først, besøk mange, snakk med flere og gjør deg opp en mening. Deretter trenger du noen til å være djevelens advokat, som kan pirke på ting som du kanskje ikke har tenkt på!

Det kommer en tid hvor brukte roboter også vil være høyst aktuelt.

Keep up the good work og hold oss informert!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...