Jump to content

Fylltømmer


Guest

Recommended Posts

Hei, me har akkuratt starta opp i nytt fjøs. Mjølker på 60 kyr og har totalt 190 dyr som skal fores. Der vi har to 8 m i diameter tårnsiloer som er 14 meter dype. Grasset blir tatt opp med TKS sin fylltømmer, heilt ny. Det er 18 kw vifte. Det er berre eit problem, når det skal lages mix og tas opp grass av silo, tar det ufattelig lang tid å få opp. Vi har prøvd å rette på skåler osv. men det tar forsatt flere timer å få opp foret. Noe som kan ha ein ide til kva som er problemet? Det har vert slik heilt siden vi starta opp. 
Takk på forhånd. 

Link to comment
Share on other sites

Er trykket på fylltømmeren stilt inn riktig? Hvis det er for lavt går det veldig sakte. Det skal være en justering inne i styreskapet som du kan stille inn hvor hardt fylltømmeren går ned med.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ballyboy

Vi har fylltømmere i 2 siloer på 6m i diameter og 10 meters løftehøyde med en 15 kw vifte. Forer rundt 60 storfe totalt på 15-20 minutter.

Den viktigste tallerkenen du stiller er den som legger inn mot sugerøret. Avstanden kan varriere i forhold til forets tørrstoffinnhold og lengde. Som regel må denne justeres etterhvert som man kommer nedover i siloen. Avstanden vi bruker er ca.15cm som grunninnstilling.

Som nevnt er også justeringen av løftet viktig. Avstanden mellom min. belastning og max. belastning bør være på rundt 0.2 ampere. Vi har lagt oss på 0.6 på min.belastning og 0.8 på max.belastning.

Videre er det viktig att rørskjøtene er så tette som mulig på sugerøret. Det beste er og ta av klavene og teipe et par runder med en bred teip også klemme klavene utenpå slik at vifta ikke drar inn falskluft.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...