Jump to content

Arbeid med traktor


Guest

Recommended Posts

Har noken noke tips til oppdrag ein kan gjere med traktor når ein er 15 år?

Når eg har T lappen om 1 år, kas oppdrag er lønnsome oppdrag kun med traktor f. eks: Beitepussing, vedproduksjon, veivedlikehold osv kva anna går an å gjer??

Takker for svar

Link to comment
Share on other sites

For å vara litt slem, så avhenger lønnsomheta av den som regner ut prisen. Om du feks skal konkurrere med en lastebil, så er en alminnelig traktor mindre effektiv, og derfor vanskelig å konkurrere med prismessig. Tror det kan vara mer å hente, der en lastebil blir for stor. 

 

Hva med litt bygdeservice? Du stiller feks opp med traktor å henger for å fjerne kvist, løv Osv. Finn en timepris på ditt manuelle arbeid, og følg leieprislista til BG.

 

Om en skal tenke vedkløyving, tror jeg det i mange tilfeller blir billigere å kjøpe ferdig ved, enn å betale en for kappe og kløyve ved. Treffer du på noen som har trær i hagen, som de gjerne skulle ha bli kvitt og de får bort et avfallsproblem, om du kløyver opp trea, da tror du tjener penger.

 

Budskapet er: tenk over hva slags marked du sikter deg inn mot?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Sivert Giil

Kor stor traktor/ utstyr trur du eg treng for å kunne gjere bygdeservice, greier det seg med ein MF 3630?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Det skal holde i massevis til enkelt arbeid, egentlig det meste foruten massetransport, tungt jordarbeid og effektkrevende redskaper (rundballepresser f.eks.) er man typisk trenger/ønsker større traktorer. Det er sikkert mulig å ta på seg mindre brøyteoppdrag også med en totrinns fres i 220-størrelsen, gårdsplasser, oppkjørsler, små veier etc. Aner ikke lønnsomhet i dette, men ser mange brøyter med stort og tungt utstyr som er både dyrt i innkjøp og drift. Fordeler og bakdeler med det meste.

Vi hadde inntil nylig en traktor i denne størrelsen som eneste traktor på gården. Selv langt ut på 90-tallet hadde nok brorparten av gårdsbruk hovedtraktorer i dette størrelsessegmentet. Det har tatt litt av pås størrelse i nyere tid,oss selv inkludert. Det har en sammenheng med at redskapene har blitt større og tyngre, samt at driftsform stort sett er lagt om fra forhøster og silo til rundballer.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...