Jump to content

Pris oksekalver


Jamesbonden

Recommended Posts

I og med det har vært underskudd på kalv lønner det seg å få en "budrunde" på kalvene dine.

Jeg fikk 6000kr pr stk pluss mva sist høst for kalver på 130-140kr

Link to comment
Share on other sites

Er det underskudd på kalv då? Får inntrykk av at store fjøs satser kun på melk, å har litt problem med å bli "kvitt" oksekalvane?  Eg skal slutte med melk å begynde kun med oksar, so frå mitt ståsted er det jo ønskelig med so billig so mulig. Er det store forskjellar på etterspørsel i delar av landet? Eg er på vestlandet å har forsåvidt avtale med ein, men lurer litt på andres erfaringer på pris frå bonden

Link to comment
Share on other sites

Det var vel over 1500kalv i minus i nortura i en periode sist år. Jeg opplever ihvertfall stor interesse for oksekalver.

Link to comment
Share on other sites

Guest Bonde

Hvordan er det å få tak i foringsdyr?

Lurer på å starte opp med foringsdyr vedsida av sauedrifta me har nå.

Hvordan er lønnsomheten kontra å ha ammeku med salg av kalv på høsten?

Link to comment
Share on other sites

Det er såpass mange som har bygd stort for fôringsdyr de siste årene at det er nok lurt å ha avtaler på plass før man investerer. Det er litt synd om det blir slik at man børser med kalv. Dyre kalver gir dårlig lønnsomhet i neste ledd, det går bare ut over landbruket som helhet til sjuende og sist. Det skaper ikkke merverdi til landbruket, bare flytter penger mellom produksjoner. 

 

Av den grunn ville jeg nok heller starta med ammeku og egen rekruttering framfor å bygge for innkjøpt kalv. Da er du ikke avhengig av andre enn deg selv hverken for å få tak i kalv eller å få god nok kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Klart det er lønnsomt med budrunder på kalv. Hvor skulle jeg ellers tatt de 1500-2000kr ekstra pr kalv??

Er ingen andre enn jeg selv som må sørge for egen inntjening. Og så lenge noen faktisk betaler ekstra er det sikkert lønnsomt ellers ville jeg ikke fått mer enn noteringspris

Link to comment
Share on other sites

Guest Odelsgut

Selger oksekalver på gården her hjemme, ca 140kg på 2,5mnd. Gjennom Nortura så får man også tillegg for god tilvekst og to vaksiner mot brs. Å dette ser ut til å være god butikk! Skrikende mangel på livdyr, vertfall her i Gudbrandsdalen, så det er hardt kamp om beinet; som da fører til god pris.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...