Jump to content

Weckman-hengere, er de ok?


Guest

Recommended Posts

Er ute etter en tilhenger til grus- og rundballekjøring, samt øvrig forefallende på garden. Har i dag en Moelven 5 tonns som er litt snau etter dagens standard. Ser Weckmann har 13-tonnshengere til snaut 100 tusen, ikke så ille sammenligna med andre. Men er de brukbare ift. Orkel eller andre merker?  

Jeg veit at jeg kan få kurante dumperhengere til litt over denne prisen, men har egentlig ikke så mye grovkjøring at jeg ønsker å dra rundt på en dumperhenger, det er endel ekstra vekt.

Link to comment
Share on other sites

Guest skjortebonden

Du bør  sterkt vurdere å investere litt ekstra i en foss eik henger. De har ulike løsninger blant annet en lettdumper med karmer som kan åpnes. De har også en god landbrukshenger som tåler et grusslass eller ti. Dette vil gi deg en henger med høy bruks og andrehåndsverdi. I tillegg skaper du arbeidsplasser I Norge. Ikke nok med det, du får også et oppegående delelager som leverer riktige deler til fornuftig pris, på kort tid.. Mange klager over mjukt stål og dårlig lakk på weckmann. Noen opplever at det er vanskelig å få tak deler og at hele nav må byttes når hjulboltene knekker.Tenk langsiktig. Selvsagt vil innkjøpet være dyrere, men hengern vil glede deg hver gang du bruker det. Blir ofte mer brukt også når kvaliteten er god. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Stjørdalen

Ser at skjortebonden har bestemt seg for at Weckman er dårlig, og ferdig med den saken.

Fakta er at Weckman er av de hengerne du får mest for pengene.  Har eid Weckman, Orkel, Foss Eik osv, og ser vel slett ikke at Foss Eik er bedre enn de andre.

Det skjortebonden skriver om delene viser vel også at han er mot Weckman. Sisu AS har mye deler på lager. Nav er vanlige standard nav, som står på mange andre hengere/redskaper og som både Sisu AS og andre har deler til. Delene kommer raskt og har greie priser.

Weckman lettdumper er virkelig å anbefale.

Link to comment
Share on other sites

Hei, jeg har hat en weckman ws 90, 

Dette var en bra henger til sitt bruk, men i dag er den skiftet ut med en brukt foss eik landbruks henger, foss eiken er mye kraftigere, passer bedre til allrondbruk, samt hydraulisk lem, kan okså kjøre 8tonner på dne, og så passer kornkarmen til weckmanen dårlig til masse kjøring, 

Men weckman er bra, men foss eik er bedre penere og dyrere

Link to comment
Share on other sites

Guest Fendt311

Har en 1974 mod Gisebo 8 tonn med trekarmer. Den er like god som ny, var dyr den gang. Den fungerer like godt etter 42 års bruk. Så bruk noen ekstra kr og kjøp kvalitet, det lønner seg. 

Link to comment
Share on other sites

Guest skjortebonden

Jeg skriver litt om hva jeg og andre opplever og jeg har også eid Velsa, Orkel, Weckmann og Foss Eik med flere.  Det er sikkert riktig at Weckmann er mest for pengene akkurat dagen du kjøper, men den skaper bare arbeid til de som kjøper inn i Norge. Ved kjøp av Foss Eik holder du oppe et fagmiljø som produserer gode produkter til bruk i anlegg og landbruk. Hvis alle bare ser opp prislappen den dagen de kjøper blir dette med tiden borte, fagfolk I Finland og Østeuropa betaler ikke skatt til Norge, kjøper ikke norsk mat og svært få norske produkter(kanskje en skvett olje og litt gass). Dersom norske bønder ønsker at folk skal kjøpe norsk mat Bør vi velge norske produkter når vi kan. Det vi betaler ekstra får vi tilbake I form av goodwill og et land som produserer mer enn bare olje. 

Link to comment
Share on other sites

Nei. Weckman henger er ikke OK.  De har bra ramme, og ok plan. Helt håplaus stålkvalitet i lemmer, kategorien må vel vara smørstål. Dekka hengeren vår ble levert med (ws 120) er DELITYRE made in Indonesia, kortfortalt: utslitte dekk etter 3 sessonger og gjentatte punkteringer. Innvendige profiler på lemmene som gjør det helt umulig å tippe ut alt kornet. 

Til mitt bruk: Weckman er litt billigre i pris enn Orkel, men har halve levetida.

Link to comment
Share on other sites

Guest skjortebonden

Dette er akkurat slik et godt debattforum skal være. Ord fra en har lav verdi, men når flere mener det samme kan andre spare seg utgifter og ergrelse. Takk 

Link to comment
Share on other sites

En får hva en betaler for som flere her nevner..

Har selv 2 stk Weckman og er godt fornøyd med de. Den eldste er en WS120 med sidehengslede kornlemmer, den er jeg veldig glad i!

Lemmene er veldig tynne og tåler kun kjøring av korn/flis/løsmasser, understellet virker til å være solid, jeg har heller ikke byttet dekk på min

står vel Mitas dekk på den. Dumperhengerne fra Weckman er visstnok kjent for å tåle juling etter hva jeg har hørt av de som har hatt de.

Du må velge henger etter bruksområde :)

Link to comment
Share on other sites

Guest gjest 12

Du får Orkel GMV 13000 på FK til en bedre pris enn Weckman... Det er den som het T 120 før.  Tåler godt over 13 tonn last.

Link to comment
Share on other sites

Er vi ikke litt strenge med weckman nå? Fra mitt synspunkt er foss eik i en egen divisjon, men synes kansje orkel, weckman, nc, metsjo, og alle disse merkne stiller ganske likt?

Har sjøl foss eik og orkel, og har hat weckman tidligre

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...