Jump to content

slaktegris


Deere 6210

Recommended Posts

Hei, lurte på om der er nåken så vett kor møkje slaktegris eg kan ha på 80 kvadrat.? har ein plansilo som er 10x8 meter, og cirka 8 meter djup.

planen hadde vore å lakt plastrister med vanlige slaktegrisbinger fra funki og tørrforingsanlegg. nåken så har tru på dette eller vil det bli for kostbart og for lite inn.? håper på fornuftige svar.

Link to comment
Share on other sites

Om jeg ikke husker helt feil, så skal grisen ha liggeplass på fast dekke, altså mulighet til å ligge trekkfritt enn annet sted enn på rister, så rister kan du ikke ha over det hele, ett annet alternativ kan være å ha talle.hovedtrekket er vel at alle grisene skal ha plass til å ligge og da teller ikke ristene.  Du kan vel regne 1 kvm PR gris, minus areal som går bort til forautomater og lignende. Du må også ha egen plass til sykebinger. Nå vet jeg ikke hvordan lufta er der, men kan også være at du må ha ventilasjon. Har du over 60 gris kreves det også ofte brannvarslingsanlegg. Om du går inn på lovdata så står det der. 

Du har vel muligheter for å kanskje få igjennom 250 gris i året på det arealet  om du bruker talle. Blir ikke all verden å dekke kostnadene med. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...