Jump to content

Jcb angående førerkort


Guest

Recommended Posts

Kommer an på konstruktiv hastighet og vekt på traktoren og når fører ervervet seg førerrett. Hvis traktoren har konstruktiv hastighet over 40 km/t (noe den trolig har, siden det er en Fastrac) betyr det at en fører som kjørte opp til klasse T, B,C,C1,BE,CE eller C1E før 1/1 2005 kan kjøre traktoren uansett.

Hvis føreren ikke har kjørt opp til noen av førerkortklassene før denne datoen blir det litt verre. Hvis traktoren har konstruktiv hastighet på maks. 50 km/t skal den komme inn under nyordningen der førere med klasse T tatt etter 1/1 2005 kan ta et tilleggskurs for å kunne kjøre traktorer opptil 50 km/t.

Trolig kan Fastracen kjøre fortere enn det og denne Fasttracen har tillatt totalvekt over 7500 kg, noe som betyr at klasse C vil være nødvendig, men da kan man ikke dra tyngre henger enn 750 kg. Skal det være mulig å bruke traktoren til noe må føreren erverve seg førerrett til vogntog (CE), et førerkort med sekssifret pris.

Tar forbehold om at det kan være noe her som ikke er helt riktig, lett å gå seg vill i regelverket rundt førerkort. Forøvrig har BG jobbet mye med dette i årevis, og har sikkert artikler der dette er nøye beskrevet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...