Jump to content

Pakkemaskin -trepunkt vs. slept


Guest

Recommended Posts

Planlegger fornyelse av pakkemakin for rundball. Bruker i dag en manuell betjent trepunktsmontert maskin som står i ro.

Finnes det noen åpenbare argumenter for å velge den ene av alternativene slept (Mc Hale, Kverneland) og trepunktsmontert (Tellefsdal/ Tanco)??

Har et par alternativer på traktor til å drive maskina men tenker jo at en slept pakker kan betjenes av en liten tassetraktor så sant den leverer nok olje.

Link to comment
Share on other sites

Hei, jeg har en mc-hale sleppepakker, og kan jerne anbefalle en slik, har ingen ting negativt og si om dnne, pakkeren er okså meget stødig og solid bygget,

En slept pakker krever ikke mer en 50hk, og ca 30l min.

Jeg bruker en 90hester traktor synes det er bedre med dn.

Link to comment
Share on other sites

slept pakker er absolutt best og mest effektivt 

har selv en elho 1620 automat, meget effektiv og stødig, dette er pakker med dobbel satelitt. med sattelittpakker blir tyngdepungtet mye lavere og man trenger ikke å stå flatt under pakking/ avlasting

Link to comment
Share on other sites

Hei

Synes det beste alternativet er en bordpakker med aggregat. Da er ballene ferdig samlet og stablet når man er ferdig. Man holder to presser med jobb med kort kjøring. Skjønner ikke at det er solgt så mange slepepakkere her i landet, eneste fordelen er svært små krav til traktor.

Link to comment
Share on other sites

Fordeler og bakdeler med alt. Har bordpakker selv,som Ola sier er de meget effektive,spes når en har en god plass å drive og f.eks får tilkjørt baller er bordpakkeren effektiv.Men det krever en sjåfør som har litt erfaring får å få flyt og unngå hull i ballene. Enkente ganger kunne eg tenkt meg em pakkeløsning som kunne vore enklere for mindre erfarne sjåfører.Ein annen kansje bakdel med bordpakker er at om en bare har dyrka mark å drive på vil en tråkke svart eit areal der ein driv med pakkinga. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...