Jump to content

Ny Kombipresse


Guest

Recommended Posts

Skal kjøpe meg ny kombipresse, men har ikke snøring på hva jeg skal kjøpe.

 

Har Orkel 1260 fra før som har gått 17 000 rundballer.

 

har hatt litt forskjelig på prøve, blant anna JD, ferraboli.

 

Hva skal jeg kjøpe?

 

 

Svein

Link to comment
Share on other sites

Skal kjøpe meg ny kombipresse, men har ikke snøring på hva jeg skal kjøpe.

 

Har Orkel 1260 fra før som har gått 17 000 rundballer.

 

har hatt litt forskjelig på prøve, blant anna JD, ferraboli.

 

Hva skal jeg kjøpe?

 

 

Svein

Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1

Har ikke kjørt mye av noen, men av de kombi-pressene jeg har vært borti er det Orkel som utpeker seg som den beste. Jeg har veldig mange baller med Orkel GP 1250 (singelpresse), og det var veldig lite stopp i forhold til både Greenland og Welger (som siste halvdel av 90-tallet vel kan sammenlignes direkte?)

 

JD sin kombi virker veldig fin den, spesielt er løsninga med omlasting veldig tiltalende.

 

Andre har sikkert bedre greie på dette enn meg, men hva er prisforskjellen på JD kontra nye Orkel Hi-Q?

Link to comment
Share on other sites

har lyst på JD, men har ikke bare hørt godt om pressa, men sådan har jeg vært inne på tanken om welger sin combi, noen som har erfaringer med denne? har kun erfaring med Rp 220/235 profi singelpresse.
Link to comment
Share on other sites

Intresant spørsmål.

 

Lurer egentlig på det samme. Er feraboli kvalitet da? Med tanke på lager, ruller etc. Den har jo boggie, et pluss.

 

Jeg har tenkt på JD, McHale, Orkel High Q og Welger. Men mest McHale og Orkel.

 

Kjører Orkel gp 1260 agronic fra før.

Link to comment
Share on other sites

Jeg veit rett og slett ikke åssen kvaliteten på ruller og lager på ferraboli, hadde en ny combi på prøve og synes sjøl at buntene ble fine og harde. Men som sagt et helt ukjent merke fra min side.

 

Skal ha Krone comprima på prøve nå, fra i med mandag neste uke, prøve den 3 slåtten og litt halmpressing, har hørt mye skryt om presse og den går så stille og lett. Men er da ikke helt sikker jeg.

Link to comment
Share on other sites

Claas Uniwrap, de største ballene og beste pick up

 

Hvorfor er det ingen som skjønner at verdens største rundballeprodusent og tresker produsent, kkanskje har vedlig gode produkter........

 

Vet ikke om noen som bytter Claas presse i annet pprodukt, med unntak av rent pris argument.

 

Claas er litt dyrere enn kopi produksjon fra ORKDAL

Link to comment
Share on other sites

Vi hadde ei claas uniwrap presse på prøve/demo her i fjor. Den presset fine/harde baller og vi hadde ikke noe negativt å si på kvaliteten av ballene. Eit lite minus som vi noterte oss var at når ein kjørte nedover bakke, så kom ikke den ferdige ballen bak i pakkeren. Vi måtte rygge til det flata litt meir ut før ballen kom på pakkebordet. Der det er noenlunde flatt fungerer denne pressa godt, men ein må jobbe litt ekstra når ein driver i bakkene. (Gjelder kanskje andre kombi presser også?)

Pick upen til claasen er bra, men fekk testa ei vicon presse nå i sommer og vil si att den pick upen imponerte meg veldig, også pressa generelt. Har hatt noen presser, men kjører JD 578 nå i dag.

Link to comment
Share on other sites

Guest tracker_1
Jeg har en 2004 mod. Claas Uniwrap som har gått ca. 7000 baller. Har ennå ikke byttet noen lager eller ruller på den. Første feil hadde jeg i år da jeg måtte bytte en strømkontakt som hadde rustet opp innvendig. Dårlig isolert! Får håpe for din del Rune at du får Orkel pressa til å holde bedre. Hvor mye tyngre er ballene på Orkel HiQ vs.Claas?
Link to comment
Share on other sites

Claas har kammer på 120 x 125-135 dvs betydelig større diameter enn de fleste konkurenter.

 

lagerhavari, valsehavari er betydelig redusert med de nye serienummer, det har foregått en kontinuerlig produktutvikling og jeg kjenner ingen orkel kjørere som ikke har enkelte stopp når vi snakker 8-10.000 baller.

Link to comment
Share on other sites

Dere som sier JD kommer med ny kombipresse. (Ser det er flere som har nevnt det her.) Kan dere si noe mer konkret, eller må man kontakte selger?

Kåre nevnte no tidligere, kanskje med litt usikkerhet. Noen som vet noe mer nå? og kanskje et glimt av en pris?

 

McHale stiger i pris. Kommer til å koste 550 for 2009 modellene. Orkel High q ligger på 520 m/alt utstyr

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt 2 orkel presser 1250 agronic og 1260 agronic. Den førstnevnte gikk mye bedre enn den sist nevnte. Den første gikk 25000-26000 baller uten et kjedeskifte. Bytta pickup et par ganger. En førerfeil og et havari, bytta rull og innmaterlager et par ganger. Det jeg kan si om den pressa er mye positivt.

 

1260 agronic har byttet alle kjede på nå, godt ca 14-15000. Dette er nokk følgefeil etter at godset på kammerlåsen løsnet. Måtte legge opp nytt ledningsnett på pakker, siden orkel ikke fant feilen i nettet. (Sto i ro over en dag på det travleste, ble kostbart!) Og det er noen små feil som foråsaker drifstans.

 

Orkel er holdbart i lengden, uten tvil den beste! Men det har blitt noe småstanser og timene går jo. Alle som er entrepenøer vet det og kunden maser hål i hodet på deg. Men sånn er det.

 

Kuttingen er fenomenal. Sveiset på et ekstra lag oppe på knivbruen slik at det blir større motstand. Det merket jeg både på kuttingen og på traktoren. Effektivt. Dette er standar på de nye nå.

 

Har skrytt mye av servicen til orkel, men det siste året har vært umulig. Mulig fordi jeg kranglet til meg 2års garanti når jeg kjøpte den.

 

Ballekvaliteten er god, men noen sier den er mindre enn konkurenten sine. Han kjører McHale. Og det ser ut som de som leier han ikke er redd for jordpakking og oppkjøring så derfor kan jeg like gjerne kjøpe McHale med en aksel.

 

Jeg er skeptisk litt skeptisk til Orkel, men valget står nokk hetest mellom Orkel og McHale. Må nesten se litt på welger, men en bonde som kjøpte en sleit noe forrferdelig her.

 

Orkel:

+ lang levetid

+ høy annenhands verdi

+ god service

+ pris (1260 agronic)

+ boggie

+ sentralsmøring

+ pickup (high Q, de sier den er strålende)

+ dele leveranse!

 

- fastkammer (1260)

- pris (high Q)

- for mye småstans

- smalere boggie (High Q)

- for dårlig gods

- pickup (1260)

- dårlig kommunikkasjon mellom de som jobber der

Link to comment
Share on other sites

introduksjonen av den nye JD 744 kombipresse kjem i neste utgave av AkkuratNå. Den har 25 knivar, 2,2 m picup, automatisk sentralsmøring av lager, ny monitor ++ Ellers har pressa omtrent samme utsjånad. Er vist berre 8 Stk. av denne som blir for salg her i landet for sesongen 09. ellers kan ein jo kansje vere litt skeptisk til barnesjukdommar på desse første modellane..
Link to comment
Share on other sites

Jeg mener vi kan være litt edruelige, alle presser fungerer vel noenlunde likt, dersom de kjøres og vedlikeholdes riktig.

 

McHale er altfor dyr i norge, den koster 370-390\'\' i Irland, det er en merpris på 100\'\' i norge, for claas er det derimot motsatt, de norske reelle salgsprisene er faktisk lavere enn i produksjonslandet Frankrike/Tysland.

Sjekk Tyske bruktpriser på Uniwrap, 20.000 baller og fortsatt 300\'\'...... det sier litt om hva tyskerene mener dette fortsatt er verdt.

 

Kammermålet 1,25 x 1,35 er reelt nok, men anbefales under lettere forhold, ved vanskelige forhold anbefales std 125x 125.

 

Det Claas har som ingen matcher er MPS segment med tidlig komprimering av balle kjernen, videre hydraulisk reversering av rotor.

selvsagt isobus og sentralsmøring.

220 pickup og store hjul på enkelt aksler.

Vet også at noen forhandlere bygger om til enorme hjul 700/50 R26 dekk. flyter da bedre enn noen annet på markedet.

 

Jeg sier ikke at Claas er det eneste saliggjørende , men det er ett bra produkt.

 

mchale har problemer med å laste våre blaute baller over til pakkeren.

Link to comment
Share on other sites

Guest andreas_1
Så en 255 uniwrap på eik med 700 dekk. Kan ikke være mye som matcher flyteevnen der nei! Og samtidlig slipper at den river ved krappe svinger siden den har bare en aksel:)
Link to comment
Share on other sites

den nye jd presse kommer med 25 kniver, der du kan velge mellom 0,12,13,25 kniver. innmaterrottoren er ny, for å få bedre kapasitet med enda større fart. ellers så kommer den med greenstar 2 display, slik at du slipper to monitorer, 2,2m picup. er noe av det jeg har fått med meg at jd pressa kommer med
Link to comment
Share on other sites

KV: ang. ny jd presse, spør du en selger i fk, så vil du ikke få noe fornuftig svar, han vil bare smile og si at det kommer kanskje. den nye pressa vil bli lansert i november. og da vil man jo få endelig klarhet i hva som kommer på pressa og hva som ikke kommer..
Link to comment
Share on other sites

Guest Torgeir_1

Idefox.....

 

Hvorfor mener du at det blir mindre pakking på to aksler enn en uansett hvor brede dekk man har?? Egne erfaringer eller har du dokumentasjon på det?? syns det virker litt rart!

 

Du skriver også:

\&quot\;Når orkel da legger mer vekt på traktoren i tillegg til å ha boggi så gir det mindre pakking på toppen av det hele.\&quot\;

 

Hvorfor gir det mindre pakking når vekta forflyttes fra pressas dobbelaksel til traktorens bakaksel som er enkel??

Link to comment
Share on other sites

Presser og hjul,

 

Single aksel presser har stort sett større hjul enn boggi presser.

 

Jeg kjenner Claas best den har 560/45 R22,5 McHale har muligens 600/50 R22.5, Orkel kjører 500/50 R17 alstå mye mindre felg og dermed også lavere diameter og mindre arealflate i kontakt med grasmarka.

 

Nå flyter alt dette stort sett greit, er det grisete forhold blir det klin uansett og da skal en ikke utpå, det som er viktigere er brukervennlighet, driftsikkerhet og mengde gras i ballene.

 

Forumet blir bedre om folk skriver det de har grunnlag for og ikke bare synser, jamfør uttalelse om at singlepresser har like store hjul som boggipresser.

Det mest effektive for å redusere jordpakking er spreding, raking og presseing av gras fra 7-9 m breddde i en streng, da snakker vi om å redusere kjøring med tungt utstyr.......

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...