Jump to content

Brukt 8. tonns gravemaskin


Kornbonden

Recommended Posts

Hei, har planer om å kjøpe en graver til gården her, og ser at mange av 8 tonnerene på finn har leddet bom, hvor negativt er dette? er det virkelig så dårlig som mange sier, eller er det bare rykter? Er det mange flere ulemper enn at det er flere bolter som kan slites ut?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Har selv en 8 tonner med svingbom. Er genialt til grøfterensking med dårlig fall. Har ikke hatt mange maskiner men min har ingen svakheter ennda. Men om du skal laste høyt. Feks lastebil eller høy dumperhenger blir kanskje rekkevidden stusselig.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Brukes begreper som leddet bom og svingbar bom her. I mitt hode er dette to forskjellige ting. Leddet bom (knuckle boom) er som en annen nevner fin ved grøftrensk, graving inntil hus etc, eller til arbeid på trange plasser. Ekstra ledd er selvfølgelig ekstra smøring/evt skifting av foringer men det er ikke styrende. Jeg kjører selv en 8 t med leddet bom og ser bare fordeler for min del.

Svingbar bom er noe annet. Det finner en gjerne på mindre maskiner der hele bommen er leddet i innfestingen på gravemaskina og bommen kan dreies 180 grader mens overvogna er i ro.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...