Jump to content

Småsmart


Guest

Recommended Posts

Guest Lars_A_1
Hvis du melker i båsfjøs og stadig blir plaget av å få kuas hale i fjeset, kan du henge på en sparkebøyle og legge halen bakom, da får du arbeide i fred.
Link to comment
Share on other sites

Guest Tim-Hugo_1
Brukte gummi-transportbånd fra nermeste bergverk/knuseverk e.l fungerer veldig bra som gummimatte i gangarealer, i bunnen av lasterommet på varebilen. Som fleksibel pakning hengende under låveporten. Den kan henges opp som sprutskjerm på lessevogner, eller i silo. De kan og kuttes i passende stykker og erstatte ødelagte skvettlapper på tilhengere. Med andre ord veldig anvendelige, og de gir dem ofte vekk, eller selger dem for en billig penge.
Link to comment
Share on other sites

putt startnøkkelen i brystlomma når du skifter olje på traktoren... da er du tryggere på at noen eller deg selv starter traktoren uten at det er olje på den.

på en gård med mange traktorkjørere er det fort gjort hvis man går ifra det midt i oljeskiftinga for å ta en telefon eller lignende.

Link to comment
Share on other sites

Guest Robert_1

Tante rutt: Skulle likt å se en bildeserie som forklarer at man putter nøklene i lomma når man skifter olje! Så nei, alt gjør seg ikke best i bladet...

Flotte tips så langt forresten!

Link to comment
Share on other sites

Guest MF6170_1
Bruk tjære på bolter, skruer, akslinger osv. Der det bruker å være vanskelig å få de løs. Så løsner de mye lettere når man skal av med det...
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest spelarjakob_1

Når jeg skal knytte igjen en vedsekk av den typen som brukes til paller, tar jeg en lastsurring rundt ca. 20 cm. fra øverste kanten , og strammer til.

Synest at dette gjør at pakken blir ekstra fast og fin i \&quot\;fisken\&quot\;.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Guest Tim-Hugo_1
Som et tillegg til LarsA\'\'\'\'s innlegg om kuhalen, kan jeg og nevne at det fungerer fint å trekke halen fram mellom Jur og benet til kua...der sitter den lenge nok til at du får jobbet deg ferdig, men den løsner sjøl når kua beveger seg litt...Dette kommer selvfølgelig litt ann på juret, men funker på de fleste kyr i mitt fjøs.
Link to comment
Share on other sites

Når jeg fyller en vedsekk (60/80l) med vedsekkanal bruker jeg to kraftige \&quot\;strikktau\&quot\; med festet i taket til å holde vedsekken stramt oppe når jeg drar kanalen opp. Dermed får jeg fyllt sekken skikkeleg med en gang uten å måtte stable oppi toppen av sekken \&quot\;manuelt\&quot\;.

 

Strikktauene er ca 8mm i diameter og har hver sin krok i enden som jeg stikker inn i toppen på vedsekken. Jeg fester ikke strikkene før jeg har fått litt ved oppi, ellers svever vedsekk med kanal en liten halvmeter over bakken.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...