Gå til innhold

Overtakelse mellom barnebarn og besteforeldre


Gjest

Anbefalte innlegg

Vi skal overta eit gardsbruk etter besteforeldre. Lurte på om noen hadde erfaringer rundt dette, her har vi diskutert mye pris fram og tilbake og endte med att det ble gjort en ny takst. I taksten ble det tatt hensyn til att det var overtakelse innad i familien. besteforeldre ønsker å fortsette bo på garden,men er lite villige til å betale kårfradrag av betydning. Yngste av disse er 70 år. Besteforldrene har bestemt seg for att de skal sitte igjen med 2,5 mill "på bok" etter salget. Taksten er på 3 mill. Er dette mulig? Vi har funnet ut att dette ikke er gjenomførbart vist man da tar hensyn til evt åsetesfradrag og kårfradrag, eller om om besteforeldre velger å ikke gi åsetesfradrag så ender de vel opp med å måtte betale 28% skatt av fortjenesten på gården? Dette har desverre blitt advokat mat siden det er misunnelige tanter og mødre inne i bildet som er ute etter penger virker det som, ingen av de ovennevnte ønsker å drive eller bo på gården.

Kan en advokat oppjustere prisen på eit gårdsbruk uten å ta hensyn til takst slik att selger evt sitter igjen med det han vil ha "på bok"

Håper på synspunkt tilbake på dette:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Skogen_1

Vi skal overta eit gardsbruk etter besteforeldre. Lurte på om noen hadde erfaringer rundt dette, her har vi diskutert mye pris fram og tilbake og endte med att det ble gjort en ny takst. I taksten ble det tatt hensyn til att det var overtakelse innad i familien. besteforeldre ønsker å fortsette bo på garden,men er lite villige til å betale kårfradrag av betydning. Yngste av disse er 70 år. Besteforldrene har bestemt seg for att de skal sitte igjen med 2,5 mill \&quot\;på bok\&quot\; etter salget. Taksten er på 3 mill. Er dette mulig? Vi har funnet ut att dette ikke er gjenomførbart vist man da tar hensyn til evt åsetesfradrag og kårfradrag, eller om om besteforeldre velger å ikke gi åsetesfradrag så ender de vel opp med å måtte betale 28% skatt av fortjenesten på gården? Dette har desverre blitt advokat mat siden det er misunnelige tanter og mødre inne i bildet som er ute etter penger virker det som, ingen av de ovennevnte ønsker å drive eller bo på gården.

Kan en advokat oppjustere prisen på eit gårdsbruk uten å ta hensyn til takst slik att selger evt sitter igjen med det han vil ha \&quot\;på bok\&quot\;

Håper på synspunkt tilbake på dette:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...