Jump to content

satsing på overtatt gardsbruk


Guest

Recommended Posts

Skal overta heimegarden om ikkje så altfor lenge, der planen er at garden skal bli arbeidsplassen min, da dette har vore ein drøm heile livet. Garden har melkekvote på 98 tonn, va 140 mål dyrka mark, 250 mål skog. Kyrne er per dags dato i samdriftsfjøs. Driftsbygningen er i grei stand og har løsdriftinnredning med plass til ca 20 melkekyr, og nokre bingar til ungdyr/oksar. Kona har jobb utenfor garden, så vi har en inntekt utenom. Har folk noko tips om kva eg burde satsa på?'''' Tenkjer å fortsetja med mjølkeproduksjon, men vurderar om eg burde øke kvota.
Link to comment
Share on other sites

Guest Haujen_1
Skal overta heimegarden om ikkje så altfor lenge, der planen er at garden skal bli arbeidsplassen min, da dette har vore ein drøm heile livet. Garden har melkekvote på 98 tonn, va 140 mål dyrka mark, 250 mål skog. Kyrne er per dags dato i samdriftsfjøs. Driftsbygningen er i grei stand og har løsdriftinnredning med plass til ca 20 melkekyr, og nokre bingar til ungdyr/oksar. Kona har jobb utenfor garden, så vi har en inntekt utenom. Har folk noko tips om kva eg burde satsa på?\'\'\'\' Tenkjer å fortsetja med mjølkeproduksjon, men vurderar om eg burde øke kvota.
Link to comment
Share on other sites

Guest Haujen_1

Takk for svar!

 

Det blir vel å trekkja seg ut av samdrifta ganske fort etter overtaking. Og så sjå kva som skjer vidare, mugleg eg kjørar på med nokre ekstra foringsdyr i starten. Må rekne på det og sjå om det lønnar seg eller ikkje.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...