Jump to content

Private aktører og samvirke.


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym

Tror ikke det gagner samvirke med alle komentarene om privatleverandører som \&quot\;judaser\&quot\; og lavmålsprodusenter heller. Leverer selv både melk og kjøtt privat, først og fremst for økonomien sin del, men også for servicen og tilhørigheten sin del. Frister ikke mer å konvertere etter slike utalelser. Vil også dra frem den gamle historien fra da jeg jobbet som kjøttskjærer i Nortura. Skar storfe på \&quot\;akkord\&quot\; dvs. 4,5 dyr pr mann pr dag. Vi kunne skjære mer om vi ville, men fikk ikke betalt for det. Dette resulterte i at vi var ferdige med \&quot\;akkorden\&quot\; i 10 tia, for så å spille poker og bordtennis resten av dagen.

Vi hang igjen en part til etter middag, så det ikke skulle se tomt ut i skjærehallen. Dette er ca 10 år siden, vet ingenting om hvordan det er nå, men det skremte meg fra å levere til samvirke. Har også skåret storfe hos privat slakteri, fri akkord, der vi kunne få gjennom opp mot 12-15 dyr på en dag.

 

Syns dette sier en hel del bare det!

 

(Å bare så det allerede er sagt, folk var minst like mye hjemme hos samvirke som hos private pga. vonde armer og skuldre og whatnot.)

Link to comment
Share on other sites

Guest oddski_1
Nå vet ikke jeg hvilket anlegg 135 har jobbet ved, men ved de anleggene jeg har jobbet har det stort sett vært fulle dager. Hender seg man går tom for dyr, en dyrebil ikke kommer, skjærer ned fortere enn forventet osv, men det er sjelden. Stort sett så kommer det inn mer enn innmeldt ved slakting og skjæringa går gjennom hele dagen. Hvis ikke hjelper man til på feks pakking, rydding osv...
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

135 jobbet ved et stort,sentralt anlegg i sør Norge. Ca 500 slakt i uka på den tiden.

 

Og ved de anlegg jeg har jobbet, har skjærere skåret, pakkere pakket og ryddere ryddet.

Link to comment
Share on other sites

Guest Endre

Betyr det at dere var 22 mann for å skjære 500 skrotter i uka ?

Mens 7 mann gjorde det samme på det andre slakteriet du jobbet på ?

Hvordan klarte dere å være like mye sykemeldt på begge plasser ?

Du burde besøke gamle arbeidsplassen din.Dersom den ikke er nedlagt pga dårlig efektivitet,er det nok ganske annerledes nå

Link to comment
Share on other sites

Guest Bache_G_1
Dere som ikke er samvirkefolk kan jo ta en titt på hvordan det har vært i kyllingsktoren i midt-Norge de siste åra, f.eks. kyllingslakteriet på Støren som driver med sosial dumping mens eierne har blitt søkk-rike, og private aktører som har skrevet kontrakter på kyllingleveranser med bønder, som de ikke holdt, veldig surt for en bonde å sette opp kyllingfjøs til 4-5 mill som de ikke fikk bruk for, men de fikk da hjelp av Nortura til å håndtere gjelda. Jeg tror nå det er viktg å ha den lille makten man har med samvirke, man er sterkere sammen enn en og en.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...