Jump to content

Minstekvantum mjølkelevering


Guest

Recommended Posts

For tida har eg ei ku som mjølkar. Ho kalva for tidleg (for ni dagar sidan) og det ser ikkje ut til at det skal bli fleire på mange dagar enno. Sidan ho uansett må mjølkast tenkte eg å likegodt levere til meieriet om det no berre er nokre skvettar, men er det ikkje noko som heiter minstekvantum. Og er Tine så firkanta at dei pukkar på slikt når det er i starten av "buskapslaktasjonen"?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Tror jeg ville vært forsiktig med å levere melk fra en ku. Kan være fort å få klassemelk, som du må betale for resten av mnd. Skal ikke rare skvetten med vann, før du får for høyt frysepunkt. I tillegg er det fort å få høye fettsyrer hvis melka fryser på tanken.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Ja, har tenkt litt på det. Evt høgt celletal på ein spene og vips! klassemjølk!

 

Men korleis er det med minstekvantum?

Link to comment
Share on other sites

Guest svein.loeken
Tine er ikke forpliktet til å hente melk om kvantumet ikke overstiger en daglig leveranse på 30 liter for kumelk (15 liter for geit). Dvs. 60 liter på to dagers henting og 90 liter på tredagers. Sjekka dette på Tine medlem for å få bekreftet at jeg hukset rett. Men enig i at å levere fra ei ku kan være risikosport. Jeg har slitt med lavt frysepunkt når det er lite på tanken.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...