Jump to content

Vann til fjøset


Galgasor_1

Recommended Posts

Hei

 

Har noen spørsmål vedrørende vann til fjøset. Det har seg slik at de 2 bygningene vi har er tilkoblet interne septiktanker som kommunen tømmer 2 ganger i året, men jeg ønsker nå å koble vann til fjøset som det tidligere har vært.

Problemet er at det nå ikke drives dyrehold der lenger og møkkakjelleren står tom. Har tenkt til å skaffe ett par hester etterhvert og må belage meg på å måtte tømme vann ut fra avløp etterhvert, som leder rett ned til møkkakjelleren (noe jeg ikke ønsker). Er det noen som har noen gode ideer på hvordan jeg kan løse dette.

Tenkte på å legge en tank rett under og tømme den selv sånn av og til. Kunne også sikkert gravd ned en tredje septiktank, men siden dette sikkert koster 100 000,- og jeg ikke skal bruke denne til noe annet enn vann så synes jeg det blir litt vel dyrt.

Link to comment
Share on other sites

Guest olek_1
siden det bare er vann det er snakk om, kan du vel bare sende det i en grøft ved fjøset om du har. Husk bare å ikke si det til noen.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Spa ned en liten betongkum som du kan sette ei lense pumpe med flottør i som pumper over i en tank over bakken, kanskje ei tankvogn som du kan kjøre å tømme når/hvor du vil.
Link to comment
Share on other sites

Guest Peter_Harholt_1

Hør med nærmeste meieri, de har som regel brukte 1000-litersfat av plast som du får rimelig eller gratis. Det er heller ikke uvanlig at de har stående gamle melketanker med havarert kjøleanlegg, og de selges vanligvis for noen kroner pr. liter. Disse tankene er også isolert, men det er sikkert like aktuelt å gjøre gjødselkjelleren frostfri.

 

Plasser tanken på en palle, og kjør bort tanken for tømming med traktor og pallegaffel. Eventuelt kan kanskje tanken stå på en gammel traktortilhenger eller et understell. Montere triangelkobling på tanken går sikkert også på et vis.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...