Jump to content

Kjøleproblem MF 382


Guest

Recommended Posts

Hei, sliter litt med kjølinga på en MF 382, det hele startet med at den ikke ble særlig varm, med mindre man tynet den helt, med slåmaskin f.eks., da ble den orntli heit Til "vanlig" var det ikke mulig å få den varm, selv om radiatoren var helt tildekket. Ble ingen varme i varmapparatet så tempmålern stemmer antakelig. Så da tok vi å bytta termostat, fylte på en god del væske, og nå blir den veldig varm uten betydelig belastning, før temperaturen går ned igjen til litt over normal, og så opp igjen osv. Har tenkt å bytte termostat igjen når jeg får tid, men er det noe annet som kan være galt? Er rimelig sikker på at det ikke er luft i systemet, da jeg har fylt på 12 liter væske og ikke tappa ned alt når termostaten ble skifta. Og det forsvinner heller ikke kjølevæske, hverken nå eller tidligere. Har vanskelig for å tro at det er noe galt med radiator eller vannpumpa, da den ikke ble så varm tidligere uten å gå med max belastning.
Link to comment
Share on other sites

Guest Bache_G_1
Hei, sliter litt med kjølinga på en MF 382, det hele startet med at den ikke ble særlig varm, med mindre man tynet den helt, med slåmaskin f.eks., da ble den orntli heit Til \&quot\;vanlig\&quot\; var det ikke mulig å få den varm, selv om radiatoren var helt tildekket. Ble ingen varme i varmapparatet så tempmålern stemmer antakelig. Så da tok vi å bytta termostat, fylte på en god del væske, og nå blir den veldig varm uten betydelig belastning, før temperaturen går ned igjen til litt over normal, og så opp igjen osv. Har tenkt å bytte termostat igjen når jeg får tid, men er det noe annet som kan være galt? Er rimelig sikker på at det ikke er luft i systemet, da jeg har fylt på 12 liter væske og ikke tappa ned alt når termostaten ble skifta. Og det forsvinner heller ikke kjølevæske, hverken nå eller tidligere. Har vanskelig for å tro at det er noe galt med radiator eller vannpumpa, da den ikke ble så varm tidligere uten å gå med max belastning.
Link to comment
Share on other sites

Hvor varmt er veldig varm? Har du mulighet for å få målt temperaturen på vannet samtidig som viseren viser \&quot\;veldig varm\&quot\;? Mulig termostaten fungerer akkurat som den skal, bare at du ikke er vant med at viseren oppfører seg slik.
Link to comment
Share on other sites

Guest Oddbjørn_1
Prøv å få satt på en ekstra temperaturmåler på den øvre radiatorslangen. Se etter om temperaturen faktisk går opp og ned slik viseren tilsier. Men jeg er stygt redd det er toppakningen din som har gått. Problemer med vannsirkulasjon til varmeapparatet, og temperaturnål som jager opp og ned, det skyldes ofte en liten toppakningslekkasje. Det blir små lommer av luft / eksos i kjølesystemet som blokkerer for sirkulasjonen.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...