Jump to content

Rengjøring av kombipresse


Guest

Recommended Posts

Hei!

 

Noen som har formeninger om hvordan det er best å rengjøre kombipresser?

Tenker da primært på under deksler hvor det er tannhjul og kjeder med fett og oljegris.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Begynn med å spørre servicepersonell på den aktuelle pressa. Teknikeren hos Orkel sier at det bare er å røske les dekslene og spyle i vei. Selvfølgelig ikke direkte på lagrene, og systemet må surre og gå ei stund etterpå, slik at sentralsmøringa får så mye vann som mulig ut av smørepunktene.

Pick-up krever vanligvis litt mer innsats. For det første må knivene fjernes, også må man til med spisse gjenstander for å pirke løs tørt og hardpakket gras i alle mulige kriker og kroker. Høytrykkspyleren tar en del, men man må uansett belage seg på litt håndarbeid. Det gjelder også bak tannhjul og drev på sidene av pressa. Dette graset er fullstendig dekket av smørefett og olje, bruk engangshansker eller andre hansker, det blir mindre gris, og man får bedre tak på svineriet.

 

Logisk nok skal man ikke spyle på elektriske komponenter. Hvis det skulle være nødvendig, kan man bruke trykkluft. Noen sverger til luft på hele pressa, for å unngå vanninntrenging. Men som sagt, Orkel sine egne folk sier at man kan spyle.

Link to comment
Share on other sites

Guest JRL_1

Da får jeg kontakte FK ang dette. Blir jo endel olje og fett hvor det går kjeder, så det er vel greit å forhøre seg litt grundig før man dusjer på med løsemidler osv. Riktig som du sier og grunnen til at jeg spør, noen sier spyl mens andre sier tørk.

Takk for svar!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...