Jump to content

Oljetype Kverneland slåmaskin


Guest

Recommended Posts

Kverneland 3,2 meters slepemaskin, skal skiftes olje på. Lokal leverandør av olje er Texaco.

 

Boka sier: på bjelke og 3000 omdr. gir (regner med det er boksen rett over 1. skive) EP-A 80W, andre gearbokser m/540/1000 omdr. EP-A 80W-90.

 

Men, Texaco har ikke 80w, bare 80w-90, og noen andre typer. Har det mye å si om jeg bruker den samme på alle gearbokser og bjelken? Snakket med en på FK Klepp og han sa de kjørte den samme på alt.

 

I tabellen for smøremidler (side 151 kverneland vicon maskin) så sier Statoil 80w-90 på bjelke og alle andre gearbokser, BP sier 75w-90 og 80w-90. OK, Shell, Castrol, Q8, Mobil Oil og som nevnt Texaco sier 80w og 80w-90.

 

Har noen få liters kanner fra Texaco med EP-C 80w-90 (tror det var GL 5) er ikke den da minst like god som EP-A? Har også en dunk med Omega 80W-90 (ingen mer spesifisering).

 

Er den like god som alt annet?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Anonym

Er det noen som har tid til service mellom slåttene, hehe??? Det er vel som det meste, aldri nok tid til noe som helst. Det er noe vi bare må gjøre.

 

Takker for innspill i tråden her.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Har kjørt felleskjøpet si 890w90 hypoidgearolje både på bjelke og girkasser i snart 6 sesonger nå. slår ca 1000 da per år. Har gått godt til nå.... Veit om entrprenører her som har kjørt med denne olja i mange år uten problem.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Ingen problemer og kjøre med 80w90 olje på hele maskinen. Gjør det på samtlige maskiner som er innom verksted. Har også snakket med Kverneland om dette tidligere, de sier såklart man skal følge det som står i instruksjonsboken, men han jeg snakket med sa &quot\;off the record&quot\; at det ikke var problemer å kjøre med en 80w90 olje.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...