Jump to content

Motorolje på slåmaskin


Guest

Recommended Posts

Hei, har stående en slåmaskin av typen Alfa Division Agricola MF-73, som jeg skal bytte motorolje på. Er det vanlig motorolje som jeg skal benytte?

 

Skal det altså fylles etter når motor står i posisjon hvor motor står helt rett, eller peiles det utfra når den står med knivene nede i gresset, for da er det betydelig helling på motor. Er jo bare et lite hull i peilepinne, olje skal fylles på der?

 

 

Hehe, jeg har ikke akkurat så mye peiling på dette, men håper noen kan hjelpe meg :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Anonym
Kjenner ikke den type slåmaskin, men vil jo anta at du mener en gearboks? Og da er det vel gearolje som skal brukes. Ang. posisjon, er det fordi gearboksen blir skjev? Hvis det er en relativ rund eller firkantet (ikke avlang) så tror jeg ikke det har så veldig mye å si. Vil anta at nivå skal peiles når gearboksen står vannrett.
Link to comment
Share on other sites

Guest Steinar_1
Regner med at dette er en motorslåmaskin? Vil TIPPE at oljen skal peiles når motoren står i vater. Motorene på slike slåmaskiner er ofte av typen som er kjøpt fra en motorprodusent (eks Briggs og Stratton) og satt på maskina. Disse motorene finner en ofte på andre maskiner også. Tror derfor at man må anta at motorprodusenten tenker motor i vater når de konstruerer peilepinnen.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...