Jump to content

Ny PC!


Guest

Recommended Posts

Guest Bullhill

er nesten enig med Idefox i at det ser ut til å være en bra PC og at HP bør man styre unna (de har flest garantisaker tatt i betrakning antall solgte totalt)

 

 

vet ikke om jeg missforstår men.

 

man bør ikke erstatte en stasjonær med en laptop hvis man ikke har bruk for en laptop.

 

stasjonære får man kraftigere PC for pengene, større skjerm, mer ergonomisk tastatur og ikke minst lengre levetid.

 

 

har nå vært i telefonkontakt med både MPX og Acer om den PCn der og ingen av de kan svare med på mine tekniske spørsmål som går utover det som står på siden til MPX.

 

 

 

jeg ville selv ha bygget den fra bunnen av, det er ikke så vanskelig som folk tror. alle kablene inne i en PC passer bare en plass og der skal den sitte.

 

men den Acer\'\'\'\'n der er en bra PC, en kraftfutt som du kan bruke i mange år fremover.

hva er vitsen i å kjøpe en mindre når du kansje må bytte om 2 år fordi den er blitt forliten?

 

 

det ser også ut som du kan koble den til TVn via HDMI kabel, da kan du abbonere på fotballkampene på eks VG.no å se de på TVn din

Link to comment
Share on other sites

http://www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=111994

 

Jeg har en stor bærbar kraftig pc, bare for moro skyld kjøpte jeg den der for 1,5 år siden. Har kanskje startet den gamle 5-6 ganger siden, og da bare for å hente ting på den.

Det er litt lite tastatur, men det blir en vane.

 

Du får 3 stk sånne for en stasjonær, men den der kan du ta med deg overalt.

Link to comment
Share on other sites

Guest kvegard

Hei

 

Har selv en stasjonær og en bærbar. Den stasjonære bygde jeg selv for 4-5 år tilbake og den fungerer utmerket med win XP enda. Som nevnt er det ikke så vanskelig å bygge selv, møter man på komplikasjoner har man jo google og evt ta en telefon dit du kjøpte utstyret. Fordelen med en stasjonær er at det er lett å oppgradere den selv om du skulle trenge en kraftigere pc i fremtiden. Stasjonære blir brukt til papirarbeid og div.

 

Den bærbare kjøpte jeg for 2.5 år siden. Er en acer med windows vista og den synger på siste verset.Har hatt flere garantisaker på den som nye hardisk, skjermkort etc. Synes Acer er noe drit for å si det milt. Jeg er av motsatt oppfatning av de andre her. HP er noe jeg hadde før og har stor tro på. Acer slutter også å lage deler til PCen din etter et år omtrent (god kilde). Den bærbare blir brukt til å lese aviser og surfe litt osv. Fordelen er jo at man kan ta den med seg,

 

Mitt råd er uansett, kjøp en kraftigere PC enn du trenger nå i dag. Gjerne en god del også. Dvs du kan ha den lengre, det kommer stadig nye programmer som trenger mer av PCen. Og regner med du ikke vil ha en treg og irriterende PC etter 1 år.

Link to comment
Share on other sites

Guest Bullhill

KV: sammenligner man spesifikasjonene på de PCene da

 

Eee har 1Gb ram

x3812 har 4Gb ram

 

 

Eee har 160Gb harddisk

x3812 har 1000Gb harddisk

 

 

Eee har 10\&quot\; skjerm

x3812 har 23\&quot\; skjerm

 

 

eneste som er som 3stk Eee klarer å være enn x3812 er skjermen. resten er over 3 ganger så bra

 

 

Gjest: her er faktiske tall på garantier: http://www.digi.no/828842/disse-laptopene-svikter-forst

og der er uten tvil HP øverst på lista

Link to comment
Share on other sites

Du har helt rett angående spesifikasjonene - det er mer for pengene sånn sett med stasjonær kontra den bærbare. Den passer til surfing, nettbank, e-post, office og musikkspilling sammen med eksterne høytalere. Det er ingen spillemaskin, tegnemaskin eller databehandlingsmaskin. Og man må hele tiden bruke F11 -tasten for å få stor nok skjerm, trådløs mus er heller ikke å forakte.

 

Personlig trodde jeg at den lille bare kom til å bli brukt litt av og til, men i praksis så bruker jeg den til alt hele tiden.

Det aller, aller fineste med den er at man kan ta den med seg i sofaen, den avgir også lite varme så den er ikke sjenerende sånn sett, størrelsen utslått er som et a3 ark.

 

Jeg har kjøpt flere dyre pc\'\'\'\'er oppgjennom årene. Den første var en stasjonær en med 17\&quot\;\&quot\; skjerm - den var heftig da den var ny. Etter 4-5 år var den ubrukelig.

Kjøpte så en bærbar med 17\&quot\;\&quot\; skjerm til 17 000 (tror jeg) den var for stor til å være ordentlig bærbar. Den har jeg hatt i ca 4 år, funker delvis enda.

I fjor kjøpte jeg altså den asus\'\'\'\'n, som var tenkt å være et supplement. Den ble etter 2 dager min hovedpc. Det skal sies at jeg har kjøpt en ekstern harddisk itillegg. Men det er jo litt lurt uansett med tanke på backup osv...

Det jeg virkelig med den savner er noen ekstra usb-kontakter, det er bare 3 stk, videre har jeg noen ganger savnet muligheten til å rippe cd\'\'\'\'er.

 

Jeg tenker sånn at om denne er verdiløs om 2 år så er tapet bare 2500. I prinsippet kan jeg altså ha splitter ny pc hvert 2 år...

Link to comment
Share on other sites

Guest Bullhill

er helt enig i at det er snedig å dra den med i sofa\'\'\'\'en. har selv en laptop som jeg bruker til det når jeg ikke sitter på en av mine 3 stasjonære PCer (ja intressen er tilstede).

den PCn han linker til her HDMI utgang så man kan koble den til TVn i stua. har han da ett trådløst tastatur og mus kan han sufe i sofaen også

 

 

prismessig så kan enkelte berbare komme under prisen av en stasjonær klarer fordi stasjonære leveres ikke med så små deler i ytelse.

 

 

pris i forhold til ytelse er stasjonære overlegen i forhold til laptoper.

 

levetid er også stasjonære bedre på laptoper

Link to comment
Share on other sites

Guest tracker_1

Heisann!

 

Tusen takk for svar ALLE sammen!

 

Jeg blir vel å kjøpe den Acer`n da. Har ikke så lyst å spandere for mye penger heller på ny maskin. Den er vel sikkert gammeldags om en 4-5 år uansett \;-) Skulle gjerne hatt en bærbar, men den kommer jeg sikkert til å dra med meg ut i traktoren, og da blir den vel ikke gammel. :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest tracker_1
Nå er ny pc`en innstallert, men har et problem, det trådløse tastaturet fungerer ikke. Har prøvd et med kabel og ,men det går heller ikke ann å skrive med. Sitter å klatter med skjermtastatur nå som ikke er noe særlig bra å bruke...Noen forslag til hva som kan være feil?
Link to comment
Share on other sites

Guest Bullhill

har du prøvd å bytte ut orginal batteriene til PCn med nye som du vet sikkert det er strøm på?

 

har du ett annet gammelt tastatur liggende som du kan se om du får liv i?

 

det er snakk om USB tastatur (rektangulær plugg)?

hvis ja, får du da opp beskeden \&quot\;menneskelig grensesnitt funnet\&quot\; (nede ved klokka i en popup balong) hvis du bytter inngang som den står i under drift?

Link to comment
Share on other sites

Guest tracker_1

Hei igjen!

 

Ja har prøvd nye batterier og tastatur med kabel, men den reagerer ikke på det en gang. Det kommer heller ikke opp noen beskjed nede i hjørnet når jeg kobler til tastatur m/kabel. Når jeg går inn på kontrollpanelet å sjekker status på tastatur, står det \&quot\;denne enheten fungerer som den skal\&quot\;. Musa er og trådløs, men den fungerer...Og ja, det er et USB tastatur.

Link to comment
Share on other sites

Guest tracker_1
Skal det være en USB plugg for musa , og en for tastatur? Var bare en i pakken. Det var heller ikke noen liste over innhold i pakken, eller bok, så det er jo umulig å vite om alt er med...
Link to comment
Share on other sites

Guest Bullhill

problemet ser ut til å ligge i at den ikke finner tastaturet ditt.

 

hva om du prøver å plugge i en annen port bak på PCen din?

 

eller prøver å sette i en minnepenn. vil den finne den?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Guest tracker_1

Hei!

 

Er på PC-jakt igjen da Acer`n som jeg kjøpte ikke ville fungere....

 

Jeg har sett litt på disse to\;

 

http://www.netonnet.no/art/data/stasjonaer-data/stasjonaere-datapakker/datapakke-22-tom/hp-pavillionp6565sce2240t-pn/138141.4020/

 

http://www.dustinhome.no/pd_5010379765.aspx

 

Hva slags operativsystem er det Apple kjører?

 

Andre tips mottas med takk :-)

Link to comment
Share on other sites

Guest Apple_farmer_1
Apples maskiner kjører Mac OS X. Dønn stabilt, tar kun omstart når jeg installerer ny progamvare som krever det. iMac er en elegant maskin, solid bygget, tar lite plass. Har nå 25 års-jubileum som Mac-bruker, og kommer aldri til å bytte til noe annet...
Link to comment
Share on other sites

Guest Apple_farmer_1
Jeg jobbet hos Apple i ti år før jeg ble bonde, derav brukernavnet\; først Apple, deretter farmer. Det er dårlig klima for epler i Nord-Østerdalen, så det går i gras og ku (i isolert fjøs...).
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...